Közeledik az idei Oscar, mi pedig nosztalgiáztunk egy kicsit az alkalomból és összegyűjtöttük a gála legnagyobb botrányait, amik annyira kínosak vagy felháborítóak voltak, hogy azóta sem lépett túl rajtuk a világ.

2022: A pofon

Valószínűleg az volt minden idők legdurvább jelenete, de nem csak az Oscar-történetében, hanem úgy általában a gálák és díjátadók történetében is, amikor Will Smith élő adásban, a színpadon pofozta fel Chris Rock-ot. (Aki lemaradt volna róla, itt képbe kerülhet.)

2017: A rossz boríték

A LaLaLand (Kaliforniai álom) hatalmasat ment 2017-ben, tarolt a díjátadókon is, így senkit nem lepett meg, hogy a legjobb filmnek járó díjat is elnyerte. Azonban hamar kiderült, hogy Faye Dunaway és Warren Beatty rossz borítékot kaptak, és valójában a Moonlight volt a győztes.

2013: Az esés

Jennifer Lawrence ebben az évben nem csak a legjobb női főszereplőnek járó Oscart nyerte el, hanem a 'minden idők legkínosabb eséséért' járó díj is neki járt.

2003: A csók

Adrien Brody annyira igzatott lett attól, hogy megnyerte A zongoristában nyújtott alakításáért a legjobb férfinek járó Oscart, hogy örömében megcsókolta a színpadon Halle Berryt. A baj csak az, hogy a színésznő ebbe nem egyezett bele...

1997: A végetnemérős

Cuba Gooding Jr. a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat nyerte el a Jerry Maguire-ben nyújtott alakításáért. A színész annyira boldog és hálás volt, hogy mindenkinek is meg akarta köszönni. Még akkor sem hagyta abba, amikor már a zenekar is rákezdett, jelezve, hogy lejárt az ideje.  Ekkor hangosabbra váltott, végül vagy egy percig üvöltötte a kollégái nevét. 

1974: A meztelen férfi

A legzavarbaejtőbb jelenet az 1974-es Oscar-gálán zajlott le, amikor Robert Opel művész és melegjogi aktivista meztelenül felrohant a színpadra. Váratlan húzásával a társadalmat szerette volna bírálni. Egyébként Opel előszeretettel meztelenkedett, olyankor Mr. Penisnek hívta magát...

Via