Mennyi ideig tart a szex átlagosan? A  mi élményeink  alulmaradnak vagy felülmúlják azt? Egy nemzetközi felmérés utána járt. 

Mindenkit meglepett, mennyi ideig szexelnek a párok 

Brendan Zichsch, a Queenslandi Egyetem pszichológusa az átlagos szeretkezés időtartamát vizsgálta, amely az eredmények szerint rendkívül alacsony: pontosan 5 perc és 4 másodperc.

Igen. Tényleg ennyire rövid. A pszichológus arra kérte a vizsgált párokat, hogy mérjék le, mennyi ideig tart náluk az intim együttlét, és ebbe ne számolják bele sem az előjátékot, sem az utójátékot.

Ez a felmérés pedig azt mutatta, hogy voltak olyan párok, akik nem kevesebb, mint 44 percig szexeltek, de olyanok is, akik 33 másodperc után érték el a csúcsot. Az eredményeknek pedig megvizsgálták az átlagát, amely így 5 perc és 4 másodperc lett. 

A törökök elmaradnak az átlagtól

Az is kiderült, hogy a legrövidebb szeretkezés a törökökre jellemző, ott az átlag jóval alulmarad a globális adattól: csupán 3 perc és 7 másodperc számukra az együttlét. 

Abban azonban minden vizsgált pár egyetértett, hogy a szeretkezés időtartama egyáltalán nem befolyásolja számukra a minőséget, hiszen sokszor a hosszú szeretkezés is lehet unalmas, máskor viszont másodpercek alatt csodák történhetnek. 

Via