Egyre többen töltenek fel videót a TikTokra, amiben elárulják, hogy a pasijuk imádja a természetes testszagukat. Most a szakértők elmondták, hogy miként befolyásolhatja a kapcsolatot! 

Így befolyásolja az illat a pasikat 

Az illat nagyon fontos az emberek számára, nem véletlen, hogy rengeteg parfümöt lehet kapni. Ösztönösen vonzódunk a természetes szagokhoz, ezt pedig a feromonok okozzák. Bár a feromonokat még mindig sok rejtély övezi, a következőket tudjuk eddig: olyan anyagok, melyeket a szervezet bocsát ki, és amelyek vonzzák az embereket. 

Természetesen előfordulhat, hogy az egyik embert vonzóbbnak találod az illata alapján, mint a másikat. Ez teljesen normális. 

Az is előfordulhat, hogy ha szerelmes vagy egy emberbe, ragaszkodsz a szagához, a megjelenéséhez és mindenhez, ami vele kapcsolatos. Tehát van kapcsolat a szerelem és a szag között

– mondta Sarah Levinson, szex- és párkapcsolati terapeuta.

Elárulta, hogy valóban sokan jelent, ha a pasi vonzódik a természetes illatodhoz, mivel ez erősítheti a kötődést. Az internetezők szerint az a legjobb, ha a barátod az ágyban, szex közben vagy utána tesz említést az illatról, mivel ezzel elárulja, mennyire vonzódik hozzád. 

Ha egyszer kötődünk ehhez a személyhez, a testszag lényegében csak megerősíti

– mondta Pamela Dalton pszichológus. Az illat ilyenkor csak még jobban elmélyíti a kapcsolatot, és olyan pillanatokban is eszedbe jut a barátod, amikor épp nincs veled. 

Mi van, ha nem vonzódik az illathoz? 

Ritkán, de előfordul, hogy a pasi nem vonzódik az illatodhoz. Ez nem jelenti azt, hogy nem fog működni a kapcsolat, hiszen sok dolog kell ahhoz, hogy meglegyen köztetek az összhang. A mély kötelék ettől függetlenül kialakulhat köztetek, az illat csupán erősíti a vonzalmat.


Via