Egy brit randiapp nemrégiben egy olyan anonim kutatást végzett el 2000 szingli résztvevő közreműködésével, ami azt méri fel, hogy pontosan milyen partnerre is vágynak a férfiak illyetve a nők valójában. Az eredmények többsége nem meglepő, mert még mindig a hagyományos tulajdonságok szerepelnek az élen, ám azért bőven vannak érdekes szempontok is listán. Nézzük is őket!

Az ideális nő a férfiak szerint sorrendben:

 1. Őszinte
 2. Megnevettet
 3. Kedves
 4. Jó humora van
 5. Jól kommunikál
 6. Jólnevelt
 7. Rendes családja van
 8. Imád utazni
 9. Jó munkahelye van
 10. Szeret álmodozni és tervezgetni
 11. Szép az arca
 12. Nincsen gyereke 
 13. Jók a testi adottságai
 14. Nem is akar gyereket
 15. Gazdag
 16. Törődik a külsejével
 17. Rendszeresen sportol
 18. Van saját lakása
 19. Szereti a luxus dolgokat
 20. Jó autója van

Nos, ezek alapján nyilvánvaló, hogy a férfiaknak bizony konkrét elképzelésük van a tökéletes nőről, aki a listán szereplő szempontok alapján először is humoros, másodszor is kedves, végül pedig nagyon jól néz ki, nem akar gyereket és mindennek a tetejére még gazdag is! A srácok nem aprózták el, az egyszer biztos… 

Ezt az érdekes eredményt pedig megerősíti a kutatás másik fele is, amiből kiderült, hogy 10-ből 6 férfi szeretne magánál jobb tulajdonságokkal rendelkező partner találni. Hogy miért? A pasik úgy gondolják, hogy ha a partnerük egy „túl jó” nő, akkor ők maguk is jobb pasivá válhatnak. 

Ezt persze úgy fogalmazták meg, hogy állításuk szerint 72%-uk jobbat érdemelt volna az előző barátnőiknél, szóval most már a tuti csomagot keresik – ami egyébként nálunk, nőknél is így van, épp ezért teljesen érthető is, még a kutatást levezénylő randiapp (Seeking.com) vezérigazgatója szerint is!

Teljesen normális, hogy a férfiak a legjobbat akarják – arra bíztatom a nőket is, hogy ne adjanak lejjebb az igényeiknél. A társtalálás nem egyszerű feladat, főleg, ha egy halom kritériuma van az embernek, de ahogyan mondani szokták, a borsó előbb-utóbb mindig megtalálja a héját, maximum csak egy kicsit tovább tart

– mondja Brandon Wade, a Seeking.com vezérigazgatója, aki szerint manapság az emberek 56%-a keresi a szerelmet online, a maradék 46% pedig inkább élőben, barátokon és ismerősökön keresztül ismerkedik.

Hogy melyik a jobb stratégia? Mindegyik jár előnyökkel és hátrányokkal – a lényeg, hogy ne alkudj meg kevesebbel, hiszen a pasik sem teszik ezt, csak a legjobbal érd be! 

Via