Carrie Bradshaw bonyolult szerelmi életét évadokon keresztül követtük végig, aztán jöttek a filmek és most az És egyszer csak... Mikor úgy tűnt, valaki mellett megtalálja a boldogságot, mindig történt valami. A párkapcsolati szakértők szerint a viselkedése a randizási trendekre is hatással van, bár a tippjeit jobb elkerülni

Mi is az a Carrie Bradshaw-effektus?

Az már korábban kiderült, hogy az És egyszer csak... új évadában Carrie és Aiden között ismét feléled a szikra. Emma Hathorn, párkapcsolati tanácsadó szerint ez pedig egy új trendet indíthat el, vagyis egyre többen gondolkoznak ez azon, hogy adjanak egy újabb esélyt a régi exüknek, akikkel évekkel ezelőtt megszakították a kapcsolatot. 

A második esély ilyenkor különösen veszélyes, mivel sokak nosztalgikusan tekinthetnek vissza az együtt töltött időszakra, és még a nyilvánvaló red flageket sem veszik figyelemben. Emma szerint egy ilyen helyzet roppant bonyolult, de nem reménytelen. 

Tényleg működhet? 

A szakértő szerint van rá esély, hogy a kapcsolat működhet, de csakis akkor, ha mindkét fél dolgozik rajta. Adott pár tippet, melyeket mindenkinek be kell tartania, aki azon gondolkozik, hogy ismét összejön az exével. 

Viszlát problémák! – A kapcsolat csak akkor fog működni, ha megbeszélitek azokat a dolgokat, amelyek szakításhoz vezettek. Simítsátok el a problémákat, és nézzétek meg, hogy vannak-e akadályok. Ha ugyanazok, mint elsőre, akkor lehet nem érdemes ismét elkezdeni a kapcsolatot. Fontos, hogy mindent mondjatok ki.

Ismerkedjetek! – Előfordulhat, hogy hónapokat, éveket voltatok külön, így az elmúlt időben mindketten sok dolgot átéltetek, változtatok. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megismerjétek egymást újra, épp, mint legelőször. 

Lassan a testtel! – Bár nagyon csábítónak tűnhet, hogy minél hamarabb szexre kerüljön a sor, valójában ezzel rontjátok az esélyeket. A szex elhomályosíthatja a dolgokat, nem tudjátok felmérni a helyzetet, így nagyon hamar ismét szakíthattok. A szakértő szerint először ismerkedjetek, és csak utána kerüljetek ismét intim kapcsolatba. 


Via