Randizás közben rengeteg olyan férfitípust lehet megismerni, akik első ránézésre cukik, kedvesek, helyesek és persze, hihetetlenül szexik; de amint komoly(abb)ra fordulnának a dolgok, kijön belőlük a nárcisztikus őrült, aki minden lépésedet szabályozza és minden döntésedbe bele akar szólni. Na, tőlük tutira menekülni kell a randiguruk szerint! De vajon miért? 

Jobb, ha távol tartod magad ettől a férfitípustól

Jana Hocking párkapcsolati tanácsadó szerint nehéz első ránézésre megmondani, ki milyen ember, ám ha sokat randizol, kifejleszthetsz magadnak egy olyan képességet, ami segít eldönteni, hogy a megfelelő emberrel randizol-e. Ezt a képességet úgy hívják, hogy megérzés.

Rengeteg olyan nővel találkozok, aki odáig van az új párjáért, aztán fél év múlva kiderül a pasiról, hogy egy kontrollmániás vadállat a csávó. Ha ez kiderül róluk, szakíts velük, tiltsd le őket, ne is kommunikálj velük többet

– mondja a randiguru, aki szerint ők, a kontrollmániás, nárcisztikus férfiak a legrosszabbak az összes pasi közül, mert megkeserítik az életedet, lerontják az önértékelésedet, kapcsolatfüggővé és bizonytalanná tesznek, valamint lelkileg bántalmazzák és sakkban tartják a nőknek.

Néhány árulkodó jellel lebuktatják magukat ezek a férfiak

Van ennél rosszabb? Jana Hocking randiguru szerint nincs. Létezik azonban néhány olyan árulkodó jel, amivel a  nárcisztikus pasik már a kapcsolat kezdete előtt lebuktathatják magukat, ezért érdemes figyelni rájuk és szemmel tartani őket.

  1. Állandóan írogatnak, képeket és hangüzeneteket kérnek tőled 
  2. Nem rólad, veled akarnak képeket csinálni, hanem magukról
  3. Ha valamit véletlenül elrontasz, túlreagálja és mindig leszid. Később persze bocsánatot kér virágcsokorral.
  4. Elbizonytalanít, nem szereti, ha nélküle döntesz a saját dolgaidról
  5. Lelkileg sakkban tart, ha egyedül akarsz elmenni valahova vagy a családoddal, barátnőiddel akarsz találkozni
  6. Kritizálja a hobbijaidat, a munkádat, az öltözködésedet és az alakodat
  7. Azt kéri, hogy bizonyos dolgokat változtass meg magadon, mert akkor jobban tetszenél neki
  8. Mindig, minden helyzetben magát sorolja előre; te csak másodlagos vagy

Persze, még csomó olyan tulajdonság van, ami a nárcisztikus emberekre jellemző, de ha a fentiek közül egy (esetleg több) igaz, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy vajon tényleg ő-e a megfelelő pasi számodra. A randiguru mindenesetre óva int azoktól a férfiaktól, akikre bármelyik fenti mondat is igaz: állítása szerint ha egy férfi bárhogy éreztet veled, csak nem jól vagy boldogan, nem éri meg, inkább érdemes jó messzire kerülni tőle.

Via