Szeretkezés a zuhany alatt bármikor jöhet, viszont a jeges fürdő szex előtt nem a legvonzóbb gondolat – ám a szakértők szerint a jéghideg víz hihetetlenül feltüzeli a libidót. Nos, egy próbát biztosan megér!

Arra a megdöbbentő felfedezésre, hogy a hideg vízben való fürdés fokozza a szexuális teljesítményt Dr. Oberdan Marianetti szingapúri szexológus jött rá, mikor kipróbálta Wim Hof holland extrém sportoló jéghideg zuhanyterápiáját.  

Először nem tartottam jó ötletnek a jéghideg zuhanyban való fürdést, mert komoly veszélyei is lehetnek - ám kipróbáltam és végül bevált a dolog! 49 évesen életem legjobb formájában vagyok: energikusabbnak és fittebbnek érzem magam, mint valaha

– mondja a szexológus, aki egy héten át minden egyes napot egy 15°-os fürdőzéssel kezdett. Egy idő után pedig azt vette észre, hogy nemcsak több kedve van a szexhez, de jobban is megy neki a dolog!

Csodákat tesz a jéghideg fürdő

Tény, hogy a szexuális együttlétek minősége a mentális összhangon és a megfelelő kommunikáción túl az egészséges szervezeten múlik. A jéghideg fürdő pedig nemcsak a kardiovaszkuláris egészségre (tehát a szív- és az érrendszerre), hanem az idegrendszerre is jó hatással van, ezért végtére is nem meglepő, ha kettőnek köze van egymáshoz

– mondja a szexológus, aki bővebben is kifejtette a dolgot.

Az idegvégződésekkel teli pénisznek és a vaginának szexuális izgalmi állapotban az átlagosnál erősebb vérárama lesz, amitől azok kitágulnak, bepirosodnak, illetve nő a méretük. Ez persze csak akkor működik zökkenőmentesen, ha mindkét fél egészséges.

Elkényelmesedtünk, így a szex sem lesz az igazi

Az állandó légkondi használattól és a fűtéstől teljesen elkényelmesedtünk - arról nem is beszélve, hogy egyre kevesebb fizikai munkát és egyre több ülő munkát végzünk. Ennek magától értetődően az a következménye, hogy a vérkeringésünk is lelassul, akkor pedig a szex sem fog olyan simán menni

– tette hozzá Dr. Oberdan Marianetti, aki szerint ezzel a módszerrel az erekciós diszfunkciókat, tehát a merevedési zavarokat is könnyen helyre lehet tenni.

Bár a jéghideg zuhany és a növekvő szexuális teljesítmény között egyelőre csak közvetett összefüggést találtak a szakértők, jelenleg is zajlanak hosszútávú kísérletek arra vonatkozólag, hogyan javíthatja a testi-lelki egészséget és a szexuális teljesítményt a 15°-os vízben való rendszeres reggeli fürdőzés.

Via