A menstruáció alatti szexről sokan hallani sem akarnak, pedig megéri kipróbálni. Mutatjuk is, miért!  

Csökkenti a fájdalmat


Sajnos sok nőnek fájdalmas a menzesze (pl. endometriózis miatt), de van egy jó hírünk: a menstruáció segíthet a fájdalomtűrésben, a szex pedig segíti az endorfinok felszabadulását, amik szintén növelik a fájdalomküszöböt. Tehát a menstruációs szex enyhítheti a fejfájást, a görcsöket és más, nem túl szórakoztató dolgot, amikkel a hónap ezen időszakában küzdesz. És legyünk őszinték: a  szex  sokkal jobban hangzik, mint az Advil és a melegítőpárna.

Kutatások kimutatták, hogy az orgazmus segíthet enyhíteni a menstruációs fájdalmat, beleértve a migrént és a görcsöket, mivel az orgazmus során boldogsáhormon, másnéven oxitocin szabadul fel, ami segít a fájdalom enyhítésében az egész testben

– mondta el Megwyn White szexológus. 

Emellett a szex enyhíti a stresszt és javítja az alvás minőségét, és hát a menzeszünk alatt sokszor semmi másra nem vágyunk jobban, mint egy kiadós alvásra. 

Védekezzetek! 

menstruáció  alatt könnyebben bejutnak a bacik, és a nemi betegségek terjedésére is nagyobb az esély. Tehát ha menstruáció alatti szexre adnád a fejed, ne felejts el óvszert használni! Bár kisebb az esélye a teherbeesésnek, ezt a szempontot ilyenkor se felejtsd el a pillanat hevében! 

Via