Talán kicsit szépítjük a dolgot, ha teherbeejtési fétisnek fordítjuk, mert az angol anyanyelvűek a breeding kink kifejezést használják erre, és a breed nem egy különösebben szép, állatokkal kapcsolatban nagyon gyakran használt szó a szaporodásra, megtermékenyítésre, tenyészésre.

A fétis az, ha egy önmagában nem feltétlenül nettó erotikus dologtól indul be valaki. Van, aki például a bőrszerkókra vagy a vizeletre, más a sárkányos szerepjátékra gerjed – a dragon sexről ide kattintva olvashatsz többet. Más viszont attól a gondolattól indul be nagyon, hogy teherbe ejt valakit vagy teherbe ejtik őt. És ez a téma most ugyanannyira aktuális, mint a Sárkányok háza.

Mi ez pontosan?

Szóval amint azt a Bustle.com cikke is megjegyzi, akik ennek a fétisnek a hódolói, azok attól izgulnak, hogy az aktusuknak terhesség lesz vagy lehet a következménye. Szóval nem (csak) magára a szexre fókuszálnak, hanem arra a biológiai folyamatra (is), amit az aktus beindít. A férfi attól a tudattól gerjed be, hogy a spermája beindít(hat)ja a szaporodást egy nőben, az ilyen fétisnek hódoló nő pedig attól, hogy tudja, hogy egy petesejt a férfi behatolása nyomán megtermékenyül(het) a méhében.

Mondani sem kell, hogy akik a szex mellett/helyett a gyereknemzéstől vagy annak lehetőségétől izgulnak fel, azok nem kedvelik a védekezést aktus közben. Ami ezt a típusú szexet veszélyesebbé teszi nemibetegség-szempontból, hiszen a férfi minden bizonnyal nem fog óvszert húzni. De veszélyes a dolog olyan szempontból is, hogy mégiscsak emberéletekről dönt az, aki bevállalja, hogy úgy szexel, hogy abból gyermek születhet. Lehet, hogy ezt a döntést nem a vágytól égve a legjobb meghozni.

A teherbeejtés-fétis elsősorban egy belső dolog, a külső megnyilvánulásai gyakran inkább negatívak. Valaki nem húz óvszert/nem szedi a fogamzásgátlót, nem szakítja meg a közösülést a csúcspont előtt, stb. Van a dolognak némi állatias felhangja, amit az erre használt angol szó kicsit alá is húz: azért dugunk, hogy kicserélődjenek a testnedveink, hogy szaporodjunk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NICK CANNON (@nickcannon)

Miért terjed ennyire?

Nehéz felmérni, hogy egy fétis mennyire terjed, de például ab reedingkings hashtag a TikTokon egyre népszerűbb, már 617 millió megtekintés fölött járnak az ilyen témájú videók. És hát a telefonját böngészve az az érzése alakulhat ki az embernek, hogy folyton ilyen nőstényeket vemhessé tevő csődörök jönnek szembe a közösségi médiában.

A két eklatáns példa a Tesla-vezér Elon Musk, valamint a fenti videóban szereplő műsorvezető-médiaszemélyiség Nick Cannon. Az előbbi a világ egyik leggazdagabb embere, akiről köztudott, hogy 10 gyereke van, és kis híján azért nem csak 10 nőtől, mert ikrek is becsúsztak. Az utóbbi Mariah Carey exférje, akinek egy év alatt három nőtől négy gyereke született. Ő szintén 10 gyereknél tart jelenleg.

De a szakértő hozzáteszi, hogy az abortuszellenes mozgalom újdonsült fellángolása is adhatott egy löketet ennek a fétisnek. Amerikában nemrég törölték el a nőknek az abortuszhoz való alapjogát, és ez tiltott gyümölccsé tette a terhességet, emlékezetet Sara Rosen szexterapeuta:

az a tendencia, hogy azt eroticizáljuk, ami a társadalomban tabu. Régen volt utoljára olyan veszélyes a védekezés nélküli szex, mint manapság, és emiatt a veszély miatt könnyebb erotikus felhangot tulajdonítani neki.

Via