Amikor visszautasítasz valakit az sosem egyszerű, hiszen általában nem az a cél, hogy megbántsd a másikat, mégis elég könnyű beletaposni a másik lelkébe akaratlanul is. Viszont az őszinteség fontos, éppen ezért most elmondjuk, miként adhatod valaki tudtára, nem érdekel, mindezt anélkül, hogy beletaposnál a lelkébe. 

Ha nincs meg a kémia

Ha úgy gondolod az illető szuper ember, csak éppen nem hozzád való, akkor mondhatod neki ezt: Szerintem csodálatos ember vagy, de egyszerűen nem érzek irántad vonzalmat. Sajnálom, de kémia nélkül biztosan nem működne kettőnk között a dolog, ennek ellenére szerintem te szuper srác vagy és biztos vagyok benne, hogy meg fogod találni azt a lányt, aki viszonozni tudja az érzéseidet. 

Érzések nélkül 

Ha nincsenek érzéseid a másik felé, de nem akarod megbántani, akkor fogalmazz így: „Ne haragudj, őszintén sajnálom, de nincsenek érzéseim feléd. Ha valamit megtanultam az életben, akkor az az, hogy az ilyesmit nem szabad erőltetni.” A nyílt, őszinte kommunikácó nagyon fontos, teljesen felelsleges bárkiben hiú ábrándokat ébresztened. Ha egy-két randi után úgy érzed nem kezdenek el záporozni az érzések, akkor állj tovább. 

Bókkal összekötve 

Ha bejön a másik, de mégsem vonzódsz hozzá, akkor mondhatod ezt: „Szerintem nagyon vonzó srác vagy, de romantikus értelemben nem érdekelsz.” Bár ez egy elutasítás, de egy bókkal összekötve, ami alapvetően mindenkinek jól esik. Mármint a bók, nem az elutasítás. Persze mondhatod, hogy ez a nesze semmi, fogd meg jó, de valahogy mégis csak a másik tudtára kell adni, hogy köztetek ez nem pálya. 😀

(via)