Erzsébet királynő halála után brutális titkok láttak napvilágot a brit királyi családról: állítólag nemcsak Harry hercegnek vannak rossz  érzései az új királynéval, Kamilla királynéval kapcsolatban, hanem András hercegnek, Károly király öccsének is!

Károly király feleségét sokan nem kedvelik

Köztudott, hogy Károly király felesége, Kamilla királyné már többször kivívta a brit királyi család rajongóinak haragját: egyrészt éveken át volt Károly király szeretője, mikor még házasságban élt Diana hercegnével; másrészt Kamilla királyné a mai napig rendszeresen viseli  Diana hercegné egykori ékszereit, amit a rajongók rendkívül sértőnek találnak.

Azonban nemcsak a rajongóknak szúrt szemet Kamilla királyné méltatlan viselkedése, hanem a brit királyi család tagjainak is — legalábbis ezt állítja önéletrajzi könyvében a királyi család egykori újságírója, Angela Levin.

András herceg ki akarta fúrni Károly király a trónról

Angela Levin újságíró legújabb könyve szerint  Kamilla királyné olyan nagy ellenszenvet szült  a családtagok között, hogy András herceg (Károly király öccse), valamint akkori felesége, Sára hercegné Diana hercegnével együtt   ki akarta fúrni Károly királyt a trónöröklési sorrendből. A családtagok állítólag nem bíztak Kamilla királynéban, és jól tudták, hogy ha Károly király egyszer trónra fog kerülni, ő is vele fog tartani, a monarchia pedig nem lesz jó kezekben.

András herceg, Sára hercegné és Diana hercegné terve az volt, hogy Erzsébet királynő halála után Károly királyt kifúrva egyből Vilmos hercegé legyen a korona. Ha erre pedig Vilmos herceg 18. születésnapja előtt került volna sor, akkor András herceg lett volna a régens. Azt viszont semmiképpen sem akarták, hogy Károly király legyen, mivel akkor vele együtt Kamilla királyné is a trónra került volna. Hát, ez mondjuk így is lett! 

Erzsébet királynő nem hagyta jóvá a tervet

A tervet állítólag meg is osztották Erzsébet királynővel, aki azonban addigra már annyira megkedvelte Kamilla királynét, hogy nem egyezett bele a dologba. Igaz, nem is tehette volna, mert a királyi protokoll mást mond ki.

Az mindenesetre beszédes, hogy a kirobbanó szexbotrányai után Károly király azonnal megfosztotta katonai címeitől András herceget, akivel a mai napig nem ápol jó testvéri viszonyt.

Via