Elkezdődött Harry herceg pere, kedden pedig Sussex hercege is vallomást tett. Több órán keresztül tartott a maghallgatás, ahol egy számára kínos incidensről is mesélt. 

Harry herceg elveszettnek érezte magát 

Harry herceg pert indított az Mirror Group Newspapers (MGN) ellen, és azzal vádolja a médiavállalatot, hogy éveken keresztül illegálisan gyűjtöttek róla információkat. A herceg szerint magánnyomozók követték, lehallgatták a telefonját, és adatokat loptak a készülékről. A per már elkezdődött, kedden Harry is vallomást tett, aki több órán keresztül válaszolt a kérdésekre. 

Az egyik válasz során elárulta, hogy 2002-ben, amikor elkapta a mononukleózist, amit sokan csak csókbetegségnek neveznek, borzalmasan érezte magát. Főként az zavarta, hogy a betegsége az újságok címoldalára került, így mindenki tudott róla. 

Hatalmas hatással volt rám. Úgy tűnt, az egész iskola tudja, senki nem jön a közelembe, és egy kicsit nevetségessé váltam. Nyomorultul éreztem magam. 

Harry herceg a bíróságon elárulta, hogy nem tudja a sajtó honnan szerezhetett erről tudomást. A csókbetegségéről csakis a királyi család tudott, így nem lett volna szabad, hogy a dolog nyilvánosságra kerüljön. 

Nem örül a királyi család a pernek 

Korábban a szakértők már elárulták, hogy a királyi család feldúlt a per miatt. Nem szoktak a médiával csatázni, a problémás ügyeket megpróbálják békés úton rendezni. Ezzel szemben Harry herceg nyílt háborút indított, amivel komoly bajba sodorhatja az egész családot. Nem tudni, hogy milyen módon fognak a lapok visszavágni. 

Andrew Green a MGN médiavállalatot képviselő ügyvéd elárulta, hogy a Harry hercegről megszerzett információk a királyi családtól vagy valamelyik dolgozótól származtak. Ám az MGN annyit elismert, hogy 2004-ben valóban magánnyomozót béreltek, hogy információt szerezzek a Sussex hercege vad bulijairól. 


Via