Az angol királyi család háza táján gyakorlatilag megállás nélkül áll a bál. Harry herceg napokban megjelenő botránykönyve vélhetően csak olaj volt a tűzre, hiszen a decemberben debütáló dokumentumfilmsorozat is már alaposan kiverte a biztosítékot. Most pedig kiderült, hogy Sussex hercegét bizony nem látják majd szívesen Károly király koronázásán, amire alapos indok is van. 

Elszabadult a pokol

Amióta Harry és Meghan úgy döntöttek, hogy maguk mögött hagjyák az angol királyi családot puskaporos a hangulat, ám a pokol csak azt követően szabadult el, hogy a hercegi pár kiadta a dokumentumfilm sorozatát, melyből egyebek között olyan titkok derültek ki, hogy Vilmos magából kikelve üvöltött Harry-vel a Megxit idején. Ezt pedig csak tetézte a fiatalabbik herceg, napokban megjelnő botránykönyve, ami szintén elsődlegesen Vilmost és Katalin hercegnét veszi célba. A memoárban például Harry arról is ír, hogy Vilmos egyszer gyakorlatilag megverte, de arról is lerántja a leplet, hogy Katalin és Meghan miért balhéztak össze annak idején. A megjelenést követően a világ a királyi család reakciójára várt, bennfentesek például elárultak, hogy Katalin nagyon csalódott, de a minap Vilmos herceg is „kommentálta” a dolgot, a maga sajátos módján. A trónörököstől egy riporter próbált meg érdeklődni, arra volt kíváncsi olvasta-e már a könyvet Vilmos, ám ő ezt válaszra sem méltatta, majd egy igencsak jól látható grimasz kíséretében tovább állt. 

Nem látják szívesen 

Ha pedig azt gondolnánk, hogy ezzel akkor most vége, mindenki kiadta magából a sérelmeit, akkor nagyobbat nem is tévedhetnénk, ugyanis nemrég az is kiderült, hogy Harry-t – és így minden bizonnyal Meghan-t sem – nem látják szívesen Károly király hamarosan esedékes koronázásán. Információk szerint Sussex hercegét kizárhatják az eseményről, ugyanis a királyi család tagjai attól tartanak, hogy Harry a jövőben is kiszivárogtatja majd a magánbeszélgetéseiket. Sőt, egyenesen attól félnek, hogy a herceg belefoglalja majd ezeket a beszélgetéseket a Tartalék című botránykönyv későbbi kiadásaiba. 

Nem akarják, hogy a koronázási magánbeszélgetések bekerüljenek a Tartalék puhakötésű kiadásaiba

– állítja a bennfentes. 

A koronázás

III.  Károly koronázására egyébként május 6-án, szombaton kerül majd sor Londonban, ami nyolv hónappal a trónra lépése után lesz. Ezt követően május 8-án, hétfőn bankszünetet tartanak az Egyesült Királyságban. 

(via)