November 7-én Károly király hivatalos megnyitotta a brit parlement ülésszakát, az eseményre pedig Kamilla királyné is elkísérte. A hagyományoknak megfelelően az uralkodó koronát viselt, a felesége pedig diadémot. 

Kamilla királyné különleges ruhában jelent meg 

Az ülésszak megnyitása minden évben fontos esemény, hiszen azon ritka alkalmak egyike, amikor az uralkodó koronát visel. Károly király és Kamilla királyné díszöltözetben jelentek meg, a királyné pedig egy igazán emlékezetes ruhában volt. 

Kamilla királyné ismét felvette a koronázásra készített fehér ruháját, amit Bruce Oldfield tervezett a számára. Az estélyi nagyon sok rejtett utalással rendelkezik, hiszen ráhímezték Kamilla királyné unokáinak a neveit, és még a kutyáit is. Emellett sok vadvirág díszíti, ezzel a természet iránt szeretetét szerették volna kiemelni

A királyné a ruhát most egy kabáttal is kiegészítette, hiszen jóval hidegebb volt, mint májusban. Másik diadémot viselt, az alkalomra a IV. George State Diadem elnevezésű fejdíszt tette fel, ami szorosan kötődik Erzsébet királynőhöz. 1821-ben készítették, IV. György király koronázása alkalmából, onnantól kezdve szinte az összes királynő és királyné viselte. II. Erzsébet királynő igazán kedvelte, hiszen több portrén is látható volt rajta

Nem Kamilla királyné az egyedüli, aki a koronázásra készített ruháját többször viseli, Erzsébet királynő összesen 8 alkalommal vette fel a Norman Hartnell által tervezett ruháját. 


Via