Károly király és Kamilla királyné Franciaországba utaztak, ahol többek között részt vettek egy állami vacsorán. Az alkalomra a királyné Erzsébet királynő legkedvesebb ékszereit viselte, a döntésével pedig sokakat felháborított. 

Kamilla királyné ékszerei kiakasztották az embereket 

Károly király és Kamilla királyné egy állami vacsorán vettek részt. Az alkalomra Kamilla egy sötétkék lepelruhát viselt, ami a Diortól származik. A mély tónusú darabot zafírokkal egészítette ki. A King George VI Victoria Suite néven emlegetett darabokat Erzsébet királynő kapta még ajándékba 1947-ben, az esküvőjére. 

Eredetileg csak egy nyakláncból és fülbevalóból állt, később II. Erzsébet királynő csináltatott hozzá egy karkötőt, illetve egy tiarát. A teljes szettet korábban már viselte Kamilla királyné, legelőször novemberben lehetett rajta látni egy állami vacsorán. A szett igazán kedves volt Erzsébet királynőnek, az uralkodása alatt számos alkalommal felvette. 

kamilla-kiralyne-2023
Christian Liewig - Corbis / Getty Images

Kamilla királyné döntése éppen ezért nagy felháborodást okozott, sokan sérelmezték, hogy miért viselte az ékszereket. Bár a gyűjteményből ő választhat először, a netezők szerint mást kellett volna felvennie. 

A legszebb gyémántba öltöztetheted, és még mindig csúnya

– szúrt oda az egyik kommentelő. 

Nem lehet összehasonlítani II. Erzsébet királynővel

– üzente egy másik netező. Aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Kamilla királyné a ruhaválasztással és az ékszerekkel bizonyára Erzsébet királynőre szeretett volna hasonlítani

Sokan megvédték 

Bár Kamilla királyné ékszerválasztása az emberek egy részéből felháborodást váltott ki, akadtak olyanok is, akik megvédték. Többen kiemelték, hogy az ékszerszett a királyi gyűjteményben található, így Kamilla királynénak joga van viselni. Mivel ő az uralkodó felesége, így mindig elsőként választhat ékszert. 

Csodásan festett

– írta az egyik netező.

Igazán tetszik rajta ez a szett. Kár, hogy a tiarát nem viselte hozzá

– reagált Kamilla királyné szettjére egy másik rajongó.


Via