Május 6-án végre hivatalosan is királlyá koronázzák Károlyt, ám a ceremónia előtti készülődés már most nem zökkenőmentes. Brit polgárok százai ugyanis azt kérik Károly királytól, hogy a királyi család azon tagjait tiltsa ki a Buckingham-palota erkélyéről, akik nem teljesítik a kötelességeiket. Így Harry herceg és Meghan is parkolópályára kerülhetnek a koronázás napján. 

A britek döntöttek 

A háromnapos eseménysorozat részleteiről már mi is írtunk, mint ismert Károly a királyi család tagjaival együtt , a Buckingham-palota erkélyén jelenik majd meg először, mint a hivatalos király. Az Express.co.uk legutóbbi közvélemény-kutatása szerint azonban a brit polgárok erősen ellenzik a nem dolgozó családtagok nyilvános megjelenését. Persze valahol jogos a kérés, hiszen a néhai II. Erzsébet királynőt is csak a dolgozó családtagok kísérték az erkélyen, így volt ez példának okán a tavalyi platina jubileumon is, ami a királynő halála előtti utolsó nyilvános szereplése volt. 

Nem kíváncsiak Harryre és Meghanre 

A nem dolgozó királyi családtagok közé tartozik Harry herceg és Meghan Markle is, a britek pedig gyakorlatilag egyöntetűen szavaztak arról, nem akarják a hercegi párt az erkélyen látni. Az Express.co.uk szavazásán összesen 4811 szavazat érkezett, ebből 4446-an, vagyis a 92 százalék arra voksolt, hogy a nem dolgozó családtagok ne legyenek ottt a Buckingham-palota erkélyén májusban. Bár a szavazás az összes nem dolgozó királyi családtagra vonatkozott, de elég egyértelmű, hogy az olvasók jelentős többsége Sussex hercegét és hercegnéjét nem látja szívesen. 

Nem biztos, hogy mennek a koronázásra 

Mondjuk alapból kétséges, hogy egyáltalán kapnak-e meghívást a koronázásra, hiszen Harry nemrégiben megjelenő botránykönyve alaposan felkavarta a már amúgy sem álló vizet. A királyi család tagjai pedig attól félnek, hogy Harry a koronázást megelelőző napok bizalmas információit is kiteregetné a nagyvilágnak. A britek egyébként most Károly király döntésére várnak, minden bizonnyal hamarosan kiderül, mely család tagok fognak kivonulni vele az erkélyre a jeles napon. Vilmos és a családja biztosan, de a többi név egyelőre még bizonytalan. 

Szavazás

(via)