Korábban már többször beszéltek arról Károly király alkalmazottai, ismerősei, hogy az uralkodó nagyon fegyelmezett. Minden reggel korán kezdi el a munkát, sokáig dolgozik, és sosem ebédel. Ezen a bevált rutinon azonban kénytelen most változtatni. 

Sok változás történik Károly király életében

Hétfőn jelentette be a Buckingham-palota, hogy Károly király rákbetegségben szenved. Azt nem árulták el, milyen típusú rákkal küzd, ahogyan a stádiumról sem adtak bővebb felvilágosítást. Károly király a kezelést már megkezdte, ez pedig azzal is jár, hogy változtatnia kell a napirendjén. 

Korábban már kiderült, hogy Károly király munkamániás. Korán reggel a magántitkárával egyeztet, majd beleveti magát a feladatokba, előfordul, hogy éjfélig, hajnali 2 óráig is dolgozik. Az orvosok szerint ezen a rutinon változtatnia kell, és több időt kell a pihenésre szánnia.

Az uralkodónak van egy régi szokása, sosem ebédel. Ehelyett bőségesen reggelizik, majd este későn vacsorázik. Erről az egyik korábbi sajtótitkára, Julian Payne mesélt. 

A király nem ebédel; szóval korán megtanultam a leckét, amikor úton voltam vele, hogy reggelizzek egy nagyot, vagy vigyek magammal néhány falatot, hogy bírjam a napot. 

Az információk szerint Károly király a reggeli után délután 1 óráig nem hagyja abba a munkát. Ekkor felfüggeszti, majd sétál egy keveset, és folytatja a további feladatokkal. Délután megcsinálja az 5BX edzést, ami a Kanadai Légierő pilótáinak az edzéstervén alapszik. Nem sok időt vesz igénybe, így mindig be tudja iktatni. A szakértők szerint ezt sem végezheti, helyette érdemes sétálnia és sok időt a természetben tartózkodnia. 


Via