Hétfőn este jelentette be a Buckingham-palota, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak. A közlemény kitért arra, hogy a szükséges kezeléseket haladéktalanul megkezdték, illetve hogy az uralkodó továbbra is ellátja fontos ügyeit. Arról azonban nem mondtak semmit, hogy pontosan milyen rákról van szó, vagy hogy milyen stádiumban van III. Károly.

Miért csak ennyit árultak el Károly király állapotáról?

Korábban nem volt szokás, hogy ilyen őszintén tájékoztassák a világot a család és az uralkodó egészségügyi állapotáról, a palota most mégis megtette. Ez a királyi szakértők szerint nagyon is Károlyra vall! A király ugyanis szerette volna felhívni a figyelmet a megelőző vizsgálatok és a mielőbbi kezelés fontosságára, ezért döntött úgy, hogy vállalja nyilvánosan először a prosztataproblémákat, majd a rák diagnózisát.

A szakértők azonban abban is egyetértenek, hogy ennél több részletet azért nem árultak el, hogy megelőzzék a felesleges találgatásokat és negatív pletykákat, és legfőképp az általános pánikot az országban.

Károly király elérte a célját

A brit uralkodó bejelentése hatalmas hatást gyakorolt a férfiakra! Friss felmérések azt mutatják, hogy látványosan megugrott a prosztata-betegségekkel foglalkozó weboldalak látogatottsága az elmúlt két hétben.

Via