Hétfőn este jelentette be a Buckingham-palota, hogy Károly király a rák egyik fajtájában szenved. Pontosan nem tudni, milyen betegsége van, ahogyan a stádiumról sem osztottak meg információkat. A közleménnyel együtt egy fotót is nyilvánosságra hoztak, aminek most a jelentését is eláruljuk. 

Ezt üzente Károly király az új fotójával 

Az új fotón Károly király nagyon magabiztosan áll, öltönyt visel, és egy egészséges, határozott ember benyomását kelti. A dolog a szakértők szerint nem véletlen, mivel a palota és az uralkodó egy fontos üzenetet szerettek volna vele küldeni. Erről Jennie Bond, a BBC korábbi királyi tudósítója beszélt a Sky Newsnak. 

Ezt valószínűleg tegnap gondosan megkoreografálták, a király és a palota szándékos kísérlete arra, hogy megmutassa, jól van, és nem kell túl sokat aggódniuk az embereknek. 

A közleményt is azért adták ki, hogy elkerüljék a találgatásokat, illetve Károly király szeretné kifejezni a támogatását mindazok felé, akik a rák valamelyik fajtájában szenvednek. Bővebb felvilágosítást a palota még nem adott, de az információk szerint korai fázisban elkapták a betegséget, így Károly király és az orvosok is nagyon pozitívan állnak a dologhoz

Nehéz időszakon megy keresztül a királyi család 

A brit királyi család számára különösen nehezen indult ez az év. Január közepén hasi műtéten esett át Katalin hercegné. Ugyanazon a napon jelentették be, hogy Károly király prosztatamegnagyobbodás miatt műtéti beavatkozásra szorul. Nem is olyan régén pedig azt árulták el, hogy Sára yorki hercegnét bőrrákkal diagnosztizálták, csak pár hónappal azután, hogy mellrákot állapítottak meg nála. 


Via