Állítólag Meghan Markle és Harry herceg meghívták Lilibet keresztelőjére Vilmos herceget, Katalin hercegnét és Károly királyt is, ám ők visszautasították ezt, és nem mentek el a jeles eseményre. 

Katalinék visszautasították 

A keresztelőre egyébként a montecitói otthonukban került sor, Kaliforniában, ahova hivatalosak voltak az angol királyi család tagjai  is, ám ők a távolmaradás mellett döntöttek. A Buckingham-palota egyébként nem erősítette meg, hogy Katalinék tényleg hivatalosak voltak-e az eseményre, közölték, ez családi magánügy. Egy bennfentes azonban azt állítja: 

Katalin, Kamilla, Vilmos és Károly is meghívást kaptak, ám az USA-ba repülni hatalmas biztonsági művelet lett volna. A szabályok szerint Vilmos és Károly nem repülhetnek együtt, így legalább két járatra lett volna szükség, hogy el tudjanak menni. 

Furcsa, hogy nem voltak ott 

Bár Harry és Meghan eltávolodtak a családtól, sőt talán a kapcsolatuk még sosem volt olyan mélyponton, mint most, de azt mindig hangoztatták, hogy a gyerekeknek nem szabad szenvedniük, ebben pedig a királyi család többi tagja is egyetértett velük. Éppen ezért furcsa, hogy a család tagjai nem tették tiszteletüket a keresztelőn, pláne azért, mert hamarosan jön Károly koronázása, ahova állítólag Harryéket is meghívták, ám ők még nem döntötték el, mennek-e. Talán pont ezért?

Herceg és hercegnő

Mindesetre azt érdemes megjegyezni, hogy Harry és Meghan a keresztelőt követően úgy döntöttek, a továbbiakban Lilibet hercegnőnek, és Archie hercegnek nevezik majd a gyermekeiket, hiszen ezek a címek jogosan járnak nekik, mivel a király unokái. Archie és Lilibet korábban nem viselték a rangot, mind a ketten a Mountbatten-Windsor vezetéknevet kapták. A törvény értelmében ugyanis csak a mindenkori uralkodó gyerekei és unokái jogosultak ezekre a  megszólításokra, Harry gyerekei pedig születésükkor nem Erzsébet királynő unokái voltak. Ám most, hogy Károly lett a király megilleti őket a megnevezés. Bár a  királyi család weboldalán még nem frissítették Lilibet és Archie nevét, de minden bizonnyal hamarosan ez is megtörténik majd. 

(via)