A királyi családban a színeknek is fontos jelentésük van. Most egy szakértő elárulta, hogy Katalin hercegné tudatosan választja a kék színt, mivel Vilmossal közösen ezzel szeretnének üzenni az embereknek. 

Katalin hercegné évek óta viseli a kék színt

Sokaknak csak Vilmos herceg legújabb fotója után tűnt fel, hogy a hercegi pár milyen sokszor visel kéket. A legújabb fényképen mindenki a szín valamelyik árnyalatában látható. Most a PageSix Rosie Harte írónőtől idézett, akinek szeptemberben megjelent a könyve, The Royal Wardrobe címmel.  

Ez az árnyalat már régóta a család kedvence. A kék kellemesebb alternatíva a királysághoz kapcsolódó hagyományos színekkel szemben, mivel sokkal kevésbé agresszív, mint a piros, és lényegesen konzervatívabb, mint a lila. A békéhez és a modernitáshoz is asszociál, így tökéletesen reprezentálja a walesiek azon törekvését, hogy a társadalom hagyományos és progresszív értékeihez vonzódnak.

Mesélte az írónő korábban egy interjúban. Elárulta, hogy Katalin hercegné évek óta kedveli a kéket, elég csak arra a fotóra gondolni, ami az eljegyzés bejelentésekor készült róla. Az alkalomra szintén kéket választott. Az elmúlt években sok formális eseményen viselte a színt, Vilmos herceg ruhatárában gyakran megjelenik, és a gyerekeket is láthattuk már benne. 

Harry herceg és Meghan a zöldet szeretik

Amikor Harry herceg és Meghan még a királyi család dolgozó tagjai voltak, gyakran viseltek zöldet. A királyi család egyik szakértője korábban elárulta, hogy az árnyalattal növelik az emberekben a bizalmat, emellett remekül passzol a természet színeihez. Számukra a környezetvédelem pedig kiemelten fontos


Via