Tavaly vette birtokba új otthonát Katalin hercegné és Vilmos herceg, a pár és a gyermekeik ugyanis egy windsori birotra, az Adelaide Cottage-be költöztek. 

Elköltöztek 

Az elmúlt 12 hónapban valósággal megváltozott a család élete, hiszen tavaly szeptemberben elvesztették és meggyászolták a királynőt, majd pedig miután új címeket kaptak a gyermekeikkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel együtt elköltöztek Adelaide Cottage-be. A királyi pár a a Kensigton-palotából költözött át a szerényebb, négy szobás windsori otthonba, ám mint kiderült, nem igazán van döntési joguk az ingatlannak kapcsolatban.

Műemlék

Egész pontosan arról van szó, hogy engedély nélkül semmiféle átalakítást nem végezhetnek, ugyanis a hát II. fokozatú műemlék státusszal rendelkezik. Emiatt pedig szigorú tervezési szabályok vonatkoznak rá, ez pedig azt is jelenti, hogy ha bármilyen átalakíást szeretenének végezni, akkor ahhoz előbb külön engedélyt kell kérniük, még egy olyan egyszerű dolog kapcsán is, mint egy ablak cseréje. 

Lenyűgöző épület

Az Adelaide Cottage egyébként egy 655 hektáros terület a Windsor birtpk szívében. Az épület még 1831-ben épült Adelaide királynő menedékhelyeként, később pedig ez volt Viktória királynő kedvence ingatlana is, gyakran időzött itt. Királyi mércével talán szerénynek tűnhet a belseje, de a négy hálószobás otthon ennek ellenére lenyűgöző tulajdonságokkal büszkélkedhet. A házban található egyebek között egy márvány görög-egyiptomi kandalló, de az egyik hálószoba mennyezetét is műemlékként tartják számon, ugyanis aranyozott delfinek díszítik. 

(via)