A brit királyi család rezidenciái évszázadokkal ezelőtt épültek, így érhető, hogy sok kísértetsztori kapcsolódik hozzájuk. Ám van egy, ami kiemelkedik a listából, mivel állítólag 25 szellem kísért ott.

Sokak szerint ez a legfélelmetesebb rezidenciája a királyi családnak

Több rezidenciája van a királyi családnak Londonban. Az egyik legrégebbi a Tower. Bár manapság már csupán múzeumok vannak az épületegyüttesben, I. Jakab királyig minden uralkodó ebben az épületben lakott. Később pedig szokássá vált, hogy a koronázás előtt a király vagy királynő ott tölti az utolsó estét. 

Mivel a Tower később börtönként működött, emellett halálbüntetéseket hajtottak itt végre, így sokak szerint egy kifejezetten félelmetes épület. Erről beszélt Richard Felix történész is a Hello! magazinnak. 

A londoni Tower – ezer év trauma, tragédia, fájdalom, halál, kivégzés, kínzás helyszíne. A Tower a világ legkísértetesebb épülete. 

Egyébként érdekesség, hogy az elmúlt évszázadokban többször is arról számoltak be látogatók, hogy kísértetet láttak az épületben. Persze ezeket nem sikerült bebizonyítani, így csupán legendák szólnak arról, hogy nagyjából 25 kísértet van a kastélyban. Ettől függetlenül a turistákat nem riasztja el a rezidencia. 

A történész azt is elárulta, nem csupán az egykor börtönként funkcionáló rezidenciának van hátborzongató történelme. A windsori kastélynak szintén véres múltja van, ezért ez a rezidencia foglalhatná el a második helyet a listán. 

A Windsorban lévő kastélyban a 11. század óta élnek, így a világ egyik legrégebbi mai is használt kastélyának számít. A Towerhez hasonlóan számos szellemsztori kötődik hozzá, több látogató is beszámolt különös alakokról, de ezeket a történeket sosem bizonyították. A legendák szerint 1897-ben Carr Glynn hadnagy Windsorban volt, és látott egy női alakot az egyik teremben, később kiderült, hogy egyedül tartózkodott benn. De a teremőr szerint nagy megtiszteltetésben részesült, mivel láthatta I. Erzsébet királynőt. A történetet persze nem lehet bizonyítani, ettől függetlenül kedvelt sztorinak számít. 


Via