Elképesztően cuki dolog derült ki az angol királyi családról, egész pontosan az, hogyan hívja nagypapaját Lajos herceg és egyébként Sarolta hercegnő és György herceg is. 

Büszke nagypapa 

A 74 éves Károly királynak az uralkodói teendőin túl, apaként és nagypapaként is helyt kell állnia: Károlynak ugyanis öt unokája van, és korábban beszélt arról, mennyire büszke és boldog, hogy nagypapa lehet. Bár az uralkodónak számos kötelezettsége van, de ettől függetlenül tényleg nem felejt el időt tölteni az unokáival, legalábbis Vilmos gyermekeivel Györggyel, Lajossal és Saroltával biztosan nem, hiszen ők szinte mindig a közelében vannak (mint ismert Harry herceg és a gyermekei a tengerentúlon élnek, ráadásul elég feszült most a család és köztük a hangulat). 

Cuki pillanatok

A rajongók biztosan emlékeznek arra az óminózus pillanatra, amikor a néhai II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségén Károly megengedte, hogy a 4 éves Lajos az ülébe üljön. A cuki pillanatról készült fotók felrobbantották az internetet, most pedig az is kiderült, hogy a kis herceg és a testvérei, hogyan szólítják a nagypapájukat. 

Getty Images/Chris Jackson

Így hívják a nagypapát

Információk szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekei Wales nagypapának nevezik Károlyt, utalva ezzel a korábbi, wales-i hercegi címére. Bennfentesek szerint a nevet maga II. Erzsébet királynő ihlette, ugyanis állítólag ő a saját nagypapáját, V. György királyt, Anglia nagypapának hívta. 

(via)