Bár a Kensington-palota igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy Katalin hercegné jól van, mégis sokkolta a világot a hír, hogy meg kellett műteni, és még hetekig kórházban lesz. Alig telt el egy nap, és a királyi család újabb szomorú hírt közölt: Károly király is orvosi kezelésre szorult.

Sajnos a hétvégén újabb rossz hír látott napvilágot: a yorki hercegnénél rákot diagnosztizáltak.

Ez a harmadik súlyos betegség a királyi családban egy hét alatt

Sára yorki hercegnét rosszindulatú melanómával diagnosztizálták, alig fél évvel azután, hogy mellrákot találtak nála, ami miatt azonnali műtétre volt szüksége.

Miután a nyáron a mellrák egy korai formáját diagnosztizálták Sára yorki hercegnénél, most a rosszindulatú melanómát találtak nála. Bőrgyógyásza kérésére több anyajegyet is eltávolítottak a testéről, amikor a hercegné a masztektómiát követő helyreállító műtéten esett át. Ezek közül az egyiket rákosnak találták" 

– mondta el Sarah Ferguson szóvivője, aki hozzátette, hogy még több vizsgálat szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, ezúttal is időben kapták-e el a betegséget.

A 64 éves hercegné a hírek szerint jó hangulatban van, bár lesújtotta a tény, hogy fél éven belül másodjára találnak nála rákos elváltozást. Ennek ellenére pozitívan áll a dolgokhoz, és végtelenül hálás az orvosának, illetve az egészségügyi csapatnak, akik mindenben segítenek neki.

Via