Tóth Andi közel egy éve, tavaly márciusban jelentette be, hogy visszavonul. A rajongókat és a közönséget nagyon meglepte az énekesnő döntése, hiszen Andi hatalmas sikereket ért el mostanában, és hát amúgy is szokatlan egy 24 éves sztártól, hogy visszavonul...

Tóth Andi élete legnehezebb döntését hozta meg

Az énekesnőt 14 évesen ismerte meg az ország, amikor megnyerte az X-Faktort, az ezt követő 10 évben pedig végig reflektorfényben töltötte az életét, pedig még csak tinédzser volt. Így annyira mégsem meglepő, hogy 24 évesen a visszavonulás mellett döntött, hiszen borzalmasan intenzív évtized van mögötte.

Andi közel egy évvel a bejelentése után elárulta, hogy nem bánta meg a dolgot:

Ez szerintem életem legjobb döntése volt. Fájdalmas, de nagyon jó döntés volt

– mondta nemrégiben egy interjúban, és hozzátette, hogy toxikus hatással volt rá ez a szakma. Ezért döntött úgy, hogy csakis olyan dolgokkal szeretne foglalkozni, amik valóban boldoggá teszik. 

A közönség nem értette a dalait

Andi azt is elárulta, hogy attól szenvedett a legjobban, hogy olyan dalokat kellett írnia, amik nem álltak közel hozzá. A közönségnek ugyanis azok jöttek be, amiket Andi utált, vagy nem is értették pontosan a szövegei mélyebb értelmét. Az egyik leghíresebb száma a Néztek is pont erről szól.

Megírtam ezt a szörnyű dalt. Megírtam ezt a rettenet dalt. Igazából jó dal… én is imádtam, olyan jókat nevettem. Emlékszem, mikor Tóth Istinek (Tóth Andi menedzsere) megmutattam, olyan boldogsággal flesselgettünk rajta a kocsiban, mert hogy én értettem, hogy miről szól. Ez arról szól, hogy nektek ez a sz@r kell, nesze, itt ez a sz@r. És hogy hülyék vagytok, mert biztos csápoltok majd rá. Nyomtam a koncerteket, és nem azt láttam, hogy értik, hanem hogy »igen, hülyék vagyunk, haha!«. Mondom én ezt nem hiszem el! Értitek, miről szól? »Nem!« Kínzás volt az egész. Tisztelet a kivételnek, mert volt olyan, aki értette.

Az énekesnő még írt néhány hasonló dalt, de rá kellett jönnie, ezekben nem teljesedhet ki, nem tudja megmutatni azt, ami valójában benne rejlik. Ezért inkább úgy döntött, visszavonul, és teret hagy olyan előadóknak, akik jobban élvezik ezeket a ma népszerű műfajokat.

Semmi sem végleges

Andi elárulta, hogy most több dologban is kipróbálja magát, építgeti a ruhamárkáját, de nem zárja ki, hogy egyszer visszatér, ha úgy érzi, nem tud zene nélkül élni.

Hogyha visszatérek, akkor biztosan olyan zenét csinálok majd, ami boldoggá tesz.

A teljes interjút itt nézheted meg.