Tuti, hogy neked is feltűnt, hogy a gimiben meg az egyetemen nagyon könnyen tudtál barátokat szerezni. Közös órára jártatok, buliztatok együtt párszor, és máris olyan volt, mintha ezer éve ismernétek egymást. Felnőttként ez már nem olyan egyszerű, ezért elárulunk egy trükköt, ami mindig működik

Így szerethetsz barátokat felnőttként 

Ahhoz, hogy felnőttként tartós, mély barátságokat építs, ki kell lépned a komfortzónádból. Könnyen lehet, hogy a munkahelyeden nem találsz barátokat, és már nincs minden héten buli a haverokkal, hogy újabb és újabb embereket ismerj meg. Ha viszont felnőttként szeretnél új emberekkel baráti kapcsolatot építeni, akkor ez a szabály jól jöhet. 

Ha már rendszeresen dolgozol, és nem vagy egyetemista, akkor neked is biztosan feltűnt, hogy bizonyos emberekkel elsodródtok egymás mellől. Nem váltatok el haraggal, nem vesztetek össze, egészen egyszerűen csak nincs kellő időtök arra, hogy ápoljátok a kapcsolatot. A legtöbb barátságnak ez vet véget a felnőttként. 

Jillian Quint, a PureWow újságírója magyarázta el a 3:6 szabályt, amivel sokkal könnyebben építhető ki a barátság felnőttként. 

Amikor új baráttal ismerkedsz, háromszor értékes interakciót kell folytatnod vele 6 hét alatt, és ezen interakciók közül legalább kettőnek személyesnek kell lennie.

Bár a szabály nem minden esetben működőképes, a szakértők szerint sokat segíthet a kapcsolat kezdeti fázisában, később pedig hozzájárul a barátság elmélyítéséhez. Erről Dr. Sanam Hafeez, pszichológus beszélt. 

Ideális esetben, ha az első két hónapban hetente egyszer találkoztok, és különböző kontextusokban töltötök időt, például egy vacsorán, moziban, edzésen, akkor láthatod ennek a személynek sok különböző oldalát, és megismerheted jobban. 

A szabály lényege tehát, hogy 6 hét alatt legalább 3 alkalommal találkozzatok személyesen. A személyes találkozások segítenek a megismerkedésben, és könnyebben egymásra hangolódhattok


Via