Az ananász már régóta az egyik legnépszerűbb trópusi gyümölcs, hiszen édes íze és sokoldalú felhasználása miatt igencsak kedvelt. Most ráadásul a TiKTokon is nagyon felkapták, a felhasználók szerint ugyanis a fogyasztása a tökéletes éjszakai alvás kulcsa. 

Hatalmas népszerűség

Persze azt mind tudjuk, hogy az éjszakai pihentető alvás mennyire fontos, de kérdés, hogyan javítja az alvásminőségét, ha ananászt majszolunk esténként? Nos, Dave Gibson alvásszakértő szerint az ananász azon élelmiszerek közé tartozik, melyek melatonint tartalmaznak, ami mint tudjuk, az alvási ciklust irányító hormon. Emiatt a gyümülcs pedig hatalmas népszerűségnek örvend, főleg a közösségi platformokon lett nagyon felkapott az elmúlt időszakban. A #PineappleHacks  hashtag a TikTokon már közel 4 milló megtekintéssel büszkélkedhet, szóval egyre többen szereznek tudomást a gyümölcs jótékony hatásairól. 

Egészséges csemege

Nyilván az antioxidánsokkal és tápértékkel teli ananászt a szakértők régóta egészséges csemegeként tartják számon, továbbá nem ez az egyetlen élelmiszer, ami tartalmazza az ún. alváshormont. Tartalmazza például a tej, a meggy, a diófélék, de a halakban is természetesen módon fordul elő.

A jó alvás titka 

Ennek ellenére bátran egyél lefekvés előtt egy kis ananászt, ha tabletták nélkül szeretnéd fokozni a melatonintermelést, viszont tudnod kell, hogy a kellemes alvás biztosítása több összetevős dolog, például a szoba hőmérséklete sem mindegy, az ágy minőségéről pedig már nem is beszélve. 

(via)