A magabiztosságot nagyon nehéz elsajátítani, ha nem vagy azon szerencsések között, akik alapból nagy önbizalommal vannak ellátva. Sok tanulás szükséges ahhoz, hogy mindig magabiztosnak tudd mutatni magadat – azonban megéri, mert a kutatások szerint azonban ők sokkal megnyerőbbek és sikeresebbek, mint az átlag!  Tényleg, még akkor is, ha amúgy rosszabbul tudják a dolgokat, mint a bizonytalan emberek... A szakértők ezért most kiválogatták azt a pár gyakori mondatot, amit a magabiztos emberek soha, semmi esetre sem mondanak ki. Te se tedd! 

Lehet, hogy rosszul tudom, de...

Ha rosszul tudod, akkor miért szólasz meg? Ne mondj ilyeneket, mert azzal csak a saját magadat mondanivalóját szólod le, sőt, még azt is elárulod a beszélgetőpartneredhez, hogy gőzös sincs a dologról. Akár így van, akár nem, egy ilyen félmondattal sanszos, hogy nem fogsz jól kijönni a dolgokból! 

Én így csinálnám, de nem biztos, hogy jó így ... 

Ezzel a félmondattal teljesen lehúzod azt, amit mondani szeretnél, így az emberek már alapból szkeptikusan, negatívan, kritikusan fognak tekinteni a mondanivalódra. Ne gondold túl, csak vágj bele még úgy is, ha te tényleg nem vagy biztos abban, hogy jó-e az ötleted!

Nem vagyok szakértő, de...

Ebből a mondatból süt az önbizalomhiány: az, hogy mennyire bizonytalan vagy a véleményedet és a véleményed felvállalását illetően, valamint zavar az, hogy nem vagy szakértő. És mi van akkor? Ha valahol kíváncsiak a véleményedre, csak mondd ki, ne szabadkozz! 

Elnézést, sajnálom

Tudni kell bocsánatot kérni, ha valamit tényleg megbántál vagy rosszul csináltál és felismered a hibáidat. Ha azonban meggyőződésed, hogy semmi rosszat nem csináltál, csak önmagadat adtad, akkor inkább ne kérj elnézést, mert úgy a magad kárára beszélsz! Magadat pedig soha ne húzd le, semmi esetre sem!

Csináljuk azt, amit szeretnél!

Szuper, hogy hajlandó vagy olyan dolgokat csinálni, amiket nem szívesen tennél meg egyedül, de a partneredért igen! Ebből azonban ne legyen rendszer, mert a pasik sem szeretik, ha minden úgy van, ahogyan ők akarják, sőt, semmilyen más kapcsolatban (barátoknál, testvéreknél, kollegáknál stb.) nem egészséges ez%


Nem vagyok biztos benne, időre van szükségem

Ezt a mondatot főleg szakítás előtt szokták mondani egymásnak a párok, ezért inkább ne használd, még akkor sem, ha igaz! Ha a másik fél magabiztosnak lát, azzal az ő érzéseit is megerősíted, ha viszont túl sok kérdőjelet mutatsz a másik felé, akkor ő is elbizonytalanodik veled kapcsolatban.

Via