Mindig ott vagy a körülötted lévő embereknek? Tőled bármit lehet kérni? Mindig nagyon türelmes vagy mindenkivel? Ezek remek tulajdonságok, de ugyanez igaz akkor is, ha saját magadról van szó? Ha a válaszod nem, akkor eláruljuk azt a pár dolgot, amin változtatnod kell ahhoz, hogy az önszeretet megjelenjen az életedben. 

Jelek, hogy hiányzik az önszeretet az életedből 

Az önszeretetnek sokan nem tulajdonítanak elég jelentőséget, pedig ugyanolyan fontos, mint az, miként viselkedsz másokkal. Éppen ezért nem szabad, hogy túlságosan szigorú legyén magaddal. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mostantól csakis a jót kell látnod magadban, de itt az ideje, hogy megengedőbb legyél, és szeretettel fordulj a hibáid felé. 

  1. Vitákban és konfliktusokban mindig te vagy az első, aki megadja magát.
  2. Ha hibákat követsz el, mindenképpen meg akarod magyarázni.
  3. A saját vágyaidat, szükségleteidet mindig megtartod magadnak, senki előtt nem beszélsz róluk. 
  4. Kudarc? A legrosszabb dolog számodra!
  5. Rettenetesen rossz a lelkiismereted, ha nem tudsz ott lenni mások mellett. 

Ismerősen hangzanak? Akkor itt az ideje, hogy elkezdj magadra figyelni. Ismerd fel a szükségleteidet, és fordíts több időt arra, hogy olyan dolgokat csinálsz, melyek boldoggá tesznek. Érkezz egészségesen, sportolj rendszeresen. Húzd meg a határaidat és tanulj meg nemet mondani olyan feladatokra, programokra, melyek lemerítenek, megviselnek. 


Via