Természetesen mindenki életében vannak rosszabb időszakok, ám, ha úgy érzed ez az etap sokkal tovább tart, mint az normális lenne, akkor érdemes elgondolkodnod. Ha folyamatosan ingerült vagy, a semmiből törnek rád sírógörcsök, akkor nem kizárt, kimerültél érzelmileg. A lenti listában összeszedtük, mely tünetekre érdemes figyelni, valamint azt is elmondjuk, miért fontos folgalkozni ezekkel. 

Nehezen tudsz elaludni 

Az érzelmi kimerültség egyik jele, hogy bármennyire fáradt vagy nem tudsz elaludni. Sőt, az is előfordulhat, hogy gyakran megébredsz éjszaka vagy álmatlanul forgolódsz. 

Feledékeny vagy 

Szintén érzelmi kimerültségre utalhat, ha nehezen tudsz koncentrálni a feladataidra, továbbá feledékennyé is válhatsz ennek hatására. 

Kevésbé vagy éhes vagy nincs is kedved enni 

Ha érzelmileg kimerült vagy, akkor az az étvágyadon is meglátszik. Ebben az időszakban valószínűleg kevésbé kíváncs bármit is, nem érzed úgy az éhséged, ha pedig eszel is nem igazán van hozzá kedved. 

Gyakrabban vagy beteg 

Az érzelmi kimerültség hatására gyakrabban lehetsz beteg. Ez összefüggésben állat azzal is, hogy nem alszol jól és nem eszel megfelelően. Ilyenkor ugyanis fogékonyabb lehetsz a betegségekre. 

Testi panaszok 

Érzelmi kimerültség esetén előfordulhatnak testi panaszok is, úgy mint heves szívdobogás, szédülés, légszomj, fejfájás, mellkasi fájdalom vagy éppen hányinger. 

Miért nem szabad figyelmen kívül hagyni a tüneteket? 

Ha érzelmileg kimerült vagy az nagyon bosszantó lehet. Pláne, ha huzamosabb ideig nem érzed jól magad a bőrödben. Fontos, hogy a fenti tüneteket ne vedd félvállról, mert a helyzet lehet, hogy csak romlani fog. Ha érzelmi kimerültséggel küzdesz, akkor érdemes lehet pár napot szabadságot kivenned a melóban, hogy egy kicsit magadra tudj fókuszálni, ám, ha ez sem oldja meg a problémát, akkor ne félj orvosi segítséget kérni. Semmiképpen se hagyd figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket, hiszen mint mindenki, te is megérdemled, hogy jól érezd magad. 

(via)