Bár a sült krumpli az egyszerűbb ételek közé tartozik, a tökéletes köret elkészítése azonban kicsit sem könnyű. De nyugi, ezzel a recepttel nagyon finom lesz, és tuti, hogy mindenki imádni fogja! 

Így készítsd a sült krumplit 

A tökéletes sült krumplihoz van pár dolog, amire figyelned kell. Elsőként is nagyon fontos, hogy megfelelő krumplit válassz. Mindegyik nem alkalmas a sütésre. Vannak olyanok, amelyek hamarabb sülnek vagy több bennük a keményítő. A profik szerint a Pick Maris vagy a King Edward burgonya a legjobb. 

Bár a krumpli fajtája is nagyon fontos, ettől jobban számít az elkészítési mód. Sosem szabad rögtön megsütnöd a krumplit egy serpenyőben vagy tepsiben. Ebben az esetben a nedvesség nem távozik megfelelően és nagyon hamar megpuhul a krumpli, nem lesz annyira ropogós. 

A sima sütés helyett elsőként hámozd meg a krumplit, vágd nagyobb darabokra, majd főzd meg. Amikor már kellően megpuhult, szűrd le, és szórd le kevés liszttel. Ez a fázis nagyon fontos, hiszen így elkerülheted, hogy a krumpli puha legyen. Forgasd át, és olajban vagy zsírban süsd meg folyamatos kavargatás közben. 


Via