Nézzünk egy újabb, elgondolkodtató személyiségtesztet, ebből azt tudhatod meg, hogy hogyan reagálsz, ha bekopogtat a stressz az életedbe. (Vagy nem csak diszkrétan kopogtat, hanem dörömböl, vagy egyenesen berúgja az ajtót és beront. Előfordul sajnos.)

Stressz... hogyan reagálsz rá?

Alább egy képet találsz, és amint ránézel, próbáld meg megjegyezni, hogy az agyad első pillantásra minek érzékeli az ábrát, hogyan értelmezi, ami a képen látható. A tesztet Mia Yilin posztolta a TikTokra, mi a Brightside.me-nél találtuk.

Nézzük!

Fotó: Brightside.me

Szóval ez egy macskafejre emlékezető alakú sziget, a fő kérdés az, hogy te először azt láttad-e meg, hogy ez egy egzotikus sziget, és aztán felismerted, hogy egyébként macskafej-alakú, vagy az első reakciód az volt, hogy CICA!, és csak aztán, másodiknak jöttél rá, hogy ez egyébként egy sziget (is).

Ha egy szigetet láttál a képen...

...akkor nagyon éleslátó és társaságkedvelő ember vagy, mert utálsz egyedül lenni. Remek a megfigyelőkészéged, és nagyon fontos számodra, hogy legyenek barátaid, és mindent megteszel azért, hogy elnyerd a kegyeiket, beleértve a személyiséged megváltoztatását vagy a más kedvéért a háttérbe húzódást is.

Ez az alkalmazkodóképesség akár határozatlansághoz is vezethet, különösen a stresszes pillanatokban. Aki ehhez a személyiségtípushoz tartozik, az a stesszes helyzetekben könnyen leblokkol.

Ha egy macskafejet láttál először a képen...

...akkor te olyan ember vagy, aki ritkán haragszik másokra, még ha kellemetlenül is érzed magad, akkor is elneveted magad, mert igyekszel a lehető legjobban elkerülni a konfliktusokat.

A nyugodt felszín alatt azonban rendkívüli (akarat)erő bújik meg. Ha egy szituációt túlságosan stresszesnek érzékel egy ilyen ember, könnyen lehet, hogy a felszínre törnek az indulatok. Az ilyen személy nagyon érett, képes más fejével gondolkozni, és ha kell, elismeri, hogy tévedett  – stresszhelyzetben pedig előre menekül.

Via