Eltérő, hogy ki milyen gyakran szexel. Vannak, akiknek magasabb a libidójuk, így jobban kívánják az együttléteket, míg másoknak kevesebb szex is elég. Éppen ezért változó, hogy ki milyen gyakorisággal szexel. De egy valami biztos, ha hosszabb ideig nem bújsz ágyba senkivel, azt a tested is megérzi! 

Csökken a libidód

Az emberek nagy részére igaz, hogy minél régebben szexelt, annál kevésbé kívánja az együttléteket. Csökken a libidó, ezért egyre kevésbé kívánod a másikat. Ám ez nem törvényszerű, a szakértők elárulták, hogy bizonyos esetekben a szexmentes időszakok csak erősítik a libidót, és még nagyobb lesz a szex utáni vágy. 

Gyengülnek a hüvely falai

A rendszeres szex erősíti a hüvely falait, az rugalmasabbá válik. A szexmentes időszakok pedig pont az ellenkezőjét idézhetik elő. Ez főként a menopauzában lévő nőket sújtja jobban, mivel ilyen esetekben a hüvely falai akár el is vékonyodhatnak. A szakértők szerint a változó korban még fontosabb a rendszeres szex a hüvely egészsége miatt. 

Feszültebbé válhatsz

A stressz köztudottan oldja a stresszt, és sokkal felszabadultabbá tesz. A szexmentes időszakokban éppen ezért sokkal stresszesebbé válhatsz, könnyebben felidegesítheted magad apróságokon.

Szárazabb lehet a hüvelyed 

A hüvely nedvessége függ attól, hogy milyen gyakran szexelsz, és attól, hány éves vagy. A 20-as éveidben még nem érzed meg, ha hosszabb ideig nem bújsz ágyba senkivel, de a menopauzában lévő nőknél már más a helyzet. A szakértők szerint a szexmentes időszakok csak súlyosabbá tehetik a hüvelyszárazságot, éppen ezért fontosak a rendszeres együttlétek. 

Fájdalmasabb lehet a menstruáció 

Kétségtelen, hogy a nők járnak rosszabbul, ha szexmentes időszakról van szó. A menstruáció előtti és alatti szex enyhítheti a görcsöket, és könnyebben elviselhetővé teheti ezt az időszakot. A szexmentes időszakok ezzel szemben fokozott fájdalommal járhatnak. 


Via