A haspuffadás egyáltalán nem kellemes, feszül a has, kényelmetlen a nadrág, és a közérzetre is rossz hatással van. A probléma megoldása ebben az esetben egyértelműen az étkezésben rejlik, ha pár apró dologra figyelsz, gyors változásokat tapasztalhatsz. 

Rendszeresen egyél joghurtot

A joghurttal könnyen és egyszerűen juttathatunk probiotikumot a szervezetünkbe,  ez pedig segít abban, hogy helyreálljon a bélflóra és megszűnjön a haspuffadás. 

Igyál sokat, hogy enyhüljön a haspuffadás

A folyadékfogyasztás nagyon fontos, különösen akkor, ha puffadsz. Ha hidratált a szervezeted, jobb lesz az emésztésed és a beleknek is jót tesz. A legjobb, ha szénsavmentes vizet iszol, de ihatsz cukor nélküli teát vagy citromos vizet is. 

Figyelj a sófogyasztásra 

Egy nagyon sós étel elfogyasztása után úgy érezheted, hogy jobban puffadsz, és ez így is van, mert a nátrium megköti a vizet, az emberi szervezetben is. Ha kevesebb sót eszel, a felesleges víz távozik a testedből, ezzel pedig a haspuffadás is csökken.

Hámozatlanul edd a gyümölcsöt 

Vannak olyan gyümölcsök, amelyeknek a héjában vannak a rostok, amelyek szintén segítik az emésztést, és csökkentik a kellemetlen érzetet is. Az alma és a körte héjában pont olyan rostok vannak, amik ebben segítenek, így hámozás helyett inkább alaposan mosd meg a gyümölcsöt és úgy edd. 

Sportolj rendszeresen 

Nem újdonság, hogy a sport mindenre jó és igen, még a puffadást is enyhíti. Ennek két oka van, az egyik, hogy a testmozgás jó hatással van az emésztési folyamatokra, a másik pedig, hogy a bélizmokat is erősíti, így ha beiktatod a napjaidba a testmozgást, gyorsan elindul a javulás. 


Via