Az egyáltalán nem titok, hogy Katalin hercegné a szokatlan ételek kedvelője, hiszen arról már korábban is írtunk, hogy a fűszeres ételeket például imádja. Sőt, a terhességei alatt úgy tudni, állandóan vegetáriánus curryt szeretett volna enni. A hercegné ennek ellenére alapvetően az egészésges ételeket helyezi előtérbe, sőt egyik kedvence az olívabogyó, amit már kislányként is imádott. 

Katalin hercegné kedvenc turmixa 

A leendő királyné ezen túlmenően odáig van egy vitaminokban gazdag zöld léért, amit kelkepásztából, spenótból és almából készít el, a turmixhoz továbbá spirulinát, matchát, spenótot, koriandert, és áfonyát is kever. Katalin ezt általában reggelire issza, ráadásul a sógőrnője, Meghan Markle is esküszik erre a keverékre. Nem kizárt, hogy a két hercegné szépségének, s mindig ragyogó bőrének is éppen ez a csoda turmix a titka. 

Az, vagy, amit megeszel 

– tartja a mondás, ennek pedig Georgia Brown, a Hello Magazine életmód írója is szeretett volna utánajárni, ezért úgy határozott,  ő maga is kipróbálja Katalin kedvenc zöld turmixát, így beszerezte a szükséges hozzávalókat és megfogadta, egy hónapon át, minden reggel ő is megissza a hercegné által preferált vitaminbombát. 

Királyi fény

Szerettem volna megszerezni magamnak a királyi fényt 

– magyarázta a fiatal lány, aki az egykori királyi táplálkozási szakértő, Jennifer Hanway tanácsait is kikérte, mielőtt belevágott az egy hónapos kalandba. A szakértő nem kertelt, figyelmeztette Georgiát, hogy eleinte bizony ez a turmix nem valami étvágygerjesztő. 

Olyan íze lehet, mintha egy akvárium belsejét nyalnád 

– mondta Jennifer, aki persze a lehetséges előnyökről is beszélt. 

Ez a turmix tele van antioxidánsokkal, amik felveszik a harcot a szabad gyökök által okozott károkkal szemben. Szó szerint kipucolják azokat a mérgeteket, amik ellopják a természetes ragyogásunkat. 

Georgia tehát Jennifer pro és kontra érvei után belevágott a zöld kíhívásba, a reggeleit pedig egy hónapon át Katalin hercegné kedvenc turmixával indította. Beszámolója szerint már az első pár napban azt érezte, hogy sokkal több az energiája, mint áltlaában. 

Alig egy héttel azután, hogy elkezdtem inni a zöld keveréket, észrevettem, hogy sokkal könnyebben kelek fel reggelente, ráadásul még ahhoz is volt kedvem, hogy munka előtt elmenjek az edzőterembe. Emiatt aztán sokkal jobban is aludtam, s mint tudjuk az alvás is hozzájárul ahhoz, hogy a bőr még egészségesebb legyen. 

Georgia arról is beszélt, hogy felnőttként is sokat küzdött a pattanásokkal, ám a turmix fogyasztásának hatására a bőre néhány nap múltán olyan volt, mintha tényleg kicserélték volna. Egy hónappal később egyetlen pattanása sem volt, sőt sminkmentesen is számos dicséretet zsebelt be, hiszen másoknak is feltűnt, mennyire egészésges a bőre. 

Megtanultam reálisnak lenni. Őszinte leszek, ez a keverék nem finom. Tök mindegy, hány kanál mézet adtam hozzá, akkor sem volt finomabb. Viszont úgy a 15. nap környékén megtaláltam az örömet a főzetben, hiszen az eredmények magukért beszéltek. Ennek ellenére már nagyon vártam, hogy leteljen az egy hónap 

– mesélte Georgia, aki a program végén is konzultált a táplálkozási szakértővel. Jennifer akkor elmondta, nem nem kell minden reggel ezt a turmixot innia, annak érdekében, hogy szép legyen a bőre. 

 Én is minden reggel iszomt egy turmixot, ami ugyanilyen előnyökkel jár, és még finom is 

– mondta Jennifer, aki azt javasolta Georgianak, hogy vegye ki a keverékből például a spirulinát és a koriandert, a zöldeket cserélje le vanílás fehérjeporra, adjon hozzá mandulavajat, hogy krémes legyen, valamint tegyen bele valamilyen bogyós gyümölcsöt, hogy édesebb ízt kapjon. Hiszen így is egy vitaminban gazdag keveréket fog kapni, csak sokkal ízletesebb kivételben. 

(via)