Felmelegítve csak a káposzta jó, tartja a mondás, de vajon tényleg akkora butaság lenne visszamenni az exedhez? Jennifer Lopez és Ben Affleck óta pontosan tudjuk, hogy akár jól is elsülhet a dolog, de azért nem árt magadnak feltenni néhány kérdést, mielőtt meghozod ezt a fontos döntést. 

Miért ért véget korábban a kapcsolat? 

Ha azt fontolgatod, hogy adsz még egy esélyt az exeddel való kapcsolatnak, akkor mindenképpen gondold végig az összes okot, hogy korábban miért lett vége. Ha őszintén felsorolod magadnak az okokat, hogy miért lett vége, akkor rájöhetsz, hogy a régi problémák ezúttal is előjöhetnek. Ha felteszed magadnak ezt a fontos kérdést, akkor elkerülheted, hogy kényelemből ugyanazokat a hibákat kövesd el. 

Mit mondanál a legjobb barátodnak, ha ő készülne ugyanaerre? 

Képzeld el a szitut, hogy a legjobb barátnőd közli,  visszamegy az exéhez? Mit mondanál neki? Ha ezt a kérdést felteszed magadnak, lehetőséged nyílik arra, hogy más perspektívából lásd a saját helyzeted, így a döntést is reálisabban tudod majd meghozni. 

Mi változott a szakítás óta? 

Ha azon gondolkodsz kibékülsz az exeddel, fontos, hogy átgondold, mi változott akár jó, akár rossz irányba a szakítás óta. Jobb lett a kommunikáció? Fejlődött, alakult a személyiségetek? Biztos, hogy mindketten változtatok a külön töltött idő alatt, a kérdés már csak az, milyen irányba és ez pozitív hathat-e a közös jövőtökre. 

Miért hozod meg ezt a döntést? 

Mindenképpen tisztázd magadban az egyik legfontosabb kérdést: miért akarsz visszatérni az exedhez. Ha nincs jó okod, akkor könnyen lehet, hogy csak nosztalgikus érzés kerített hatalmába. Ilyenkor hajlamos lehetsz idealizálni egykori partnered, ez azonban nem jó irány, hiszen lehet, hogy a régi, rossz sémák mentén élesztenétek újra a kapcsolatot, amiben mindketten sérülnétek csak. 

Legyél őszinte magaddal! 

Ez valójában nem is kérdés! Lényeges, mielőtt visszamész az exedhez legyél nagyon őszinte magadhoz. Ez szorosan kapcsolódik a fenti 4 kérdéshez, ugyanis ezekre a kérdésekre végtelenül őszintén érdemes válaszolnod, máskülönben könnyen lehet, hogy életed legnagyobb hibáját készülsz elkövetni. Ha azonban minden kérdésedre van jó, és őszinte válasz, és úgy érzed te és az exed is fejlődtetek annyit, hogy a kapcsolat a jövőben jó irányba haladjon, akkor hajrá! 😉

(via)