Ha a szexvágyad növelése a cél, bizony az étkezésedben is változásokra van szükség. Vannak ételek, amelyek még a kutatók szerint is szerepet játszanak a libidó fokozásában. A delhi székhelyű Sri Balaji Action Medical Institute szexológusa, Dr. Vijay Singhal most mindent elárult. 

Minden egészséges étel jót tesz a szexnek. Vannak azonban olyan termékek, amelyek különösen előnyösek – dió, eper, avokádó és a görögdinnye. Meg kell jegyezni, hogy az alkohol káros az egészséges szexuális életre - növeli a vágyat, de csökkenti a teljesítményt

- mondta a szexológus.

Caption

1. Dió

A dió nem csak a nőknél, de a férfiaknál is remek hatásokat vált ki, javítja a sperma minőségét, valamint mozgását. Emellett azoknak is ajánlott enni, akik kisbabát szeretnének, mert a termékenység javításában is nagy szerepet játszik.

2. Eper és málna

A két gyümölcsnek nagyjából ugyanolyan hatásai vannak a libidóra. Ezeknek a gyümölcsöknek a magjai cinkkel vannak feltöltve, ami nélkülözhetetlen a szexhez férfiak és nők számára egyaránt. Ha a nőkben magas a cink szintje, szervezetük könnyebben felkészül a szexre. Férfiaknál a cink szabályozza a tesztoszteron szintjét, amely felelős a spermatermelésért. Fontos, hogy a pasik cinkhez jussanak, mivel a cinkszintjük a közösülés során csökken.

3. Avokádó 

Te is imádod az avokádót? Nos, most a jótékony hatásai miatt is érdemes enni! A folsav és a B6-vitamin egyaránt szükséges az egészséges szexuális vágyhoz. A folsav energiával pumpálja a szervezetet, míg a B6-vitamin stabilizálja a hormonokat.

4. Görögdinnye

A görögdinnye nem csak a méregtelenítő hatásai miatt népszerű! A gyümölcs javítja a a férfiaknál az erekciót és a nőknél növeli a libidót, de az érrendszer egészsége miatt is érdemes fogyasztani. 

5. A steak

Ha vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatsz a fenti ételekből kell választanod a steak helyett. Kétségtelen azonban, hogy nagyszerű összetevő a szexuális vágy fokozására – cinket, B-vitamint, vasat és fehérjét tartalmaz. Ezek a vegyületek nélkülözhetetlenek a nők és a férfiak számára is. 

+1 A jó öreg kávé

Na jó, erről már te is hallottál, ugye? A kávé stimuláns, ezért felpörgeti a szexuális vágyat. A kávé serkentheti az agyat, hogy fokozza az izgalmat. Íme, az 5 összetevős szexkávé recept, ami az egekbe repíti a libidót. 

Mi a helyzet a csokival?

Az étcsokoládé szerotonint és endorfinokat szabadít fel, amelyek javítják a hangulatot. Nem javítja a libidót, de legalább nem leszel nyűgös.

Via