Szex közben rengeteg kalóriát égetünk el, az aktus gyakorlatialg felér egy kisebb edzéssel. Kutatások szerint egy átlagos ember közel 200 kalóriát is képes elégetni egy 30 perces menet során, azonban ezt a számot jelentősen befolyásolhatja az illető neme, habitusa valamint életkora is. Vagyis minél tüzesebb és hevesebb valaki, annál több kalóriát égethet el egy szenvedélyes szeretkezés során, továbbá a megfelelő póz kiválasztása is fontos lehet ebbő a szempontból. Íme, azok a szexpozíciók, amik igazi kalóriagyilkosnak számítanak. 

A klasszikus misszionárius 

A Healthline statisztikája szerint a misszionárius pózhoz alapesetben nem kell sok erő. Egy fél órás menet során a nő 42, míg a férfi 141 kalóriát éget el. Persze eközben is lehet amolyan tornagyakorlatokat végezni: a nők esetében például a csípőemelések nagyon hatásosak lehetnek, a férfiaknál pedig előny lehet, ha nem a könyökükre támaszkodnak, hanem megtartják magukat a nő felett. 

A kutyapóz és a tehenészlány 

A kutyapóz a csajokat is jobban próbára, itt misszionárius póznak a háromszorosa megy le róluk, azaz kb. 126 kalória, de a férfiak is elpusztítanak több mint 180 kalóriát. A tehenészlány póz kedvelőinek pedig van egy jó hírünk, ugyanis eközben a csajok fél óra alatt, akár 135 kalóriától is megszabadulhatnak.  

A lótusz póz 

A jóga póz, másnéven lótusz pózíció a párok egyik kedvence,  kivitelezése során a férfi keresztezett lábakkal ül, a nő pedig az ölében foglal helyet. Kipróbálása közben a pár mindkét tagja befolyásolni tudja a behatolás mélységét és ritmusát is, amitől csak még érzékibbé válik az egész együttlét, arról pedig már nem is beszélve, hogy egy fél órás aktus során rekord mennyiségű, mintegy 148 kalóriát dobhat le mind a férfi, mind pedig a nő. 

(via)