A maszturbáció jótékony hatásairól is sokat hallani, de lássuk be, hogy van néhány tévhit, ami a mai napig terjed, és valószínűleg semmilyen valóságalapjuk nincsen.

Íme, a legszürreálisabb tévhitek! 

1. A maszturbációtól megvakulsz

Az egyik legelterjedtebb mítosz! Muszáj leszögeznünk, hogy a maszturbációtól nem vakulhatsz meg. Több tanulmány is készült a témában, és nincsen összefüggés a vakság és az önkielégítés mértéke között. 

2. A maszturbáció meddőséget okoz

A maszturbáció önmagában nem okoz meddőséget a nőknél. Az azonban tény, hogy a pasik esetében érdemesebb visszafogni magukat, ha a cél a partner teherbeejtése. A maszturbáció csak abban az esetben okozhat meddőségét, ok-okozatként, ha a partnerek, akik megosztják egymással a szexjátékaikat, nem tisztítják azokat a rendesen, és súlyos nemi úton terjedő betegségeket kaphatnak el. 

3. A maszturbációnak nincsen hosszú távú egészségügyi előnye

Tény: sok szakértő úgy véli, hogy a maszturbáció jót tesz az egészségnek. Az általa nyújtott egészségügyi előnyök közé tartozik a jobb koncentráció és a jobb alvás. Segít a stressz és a fejfájás enyhítésében is, mivel a szervezet endorfinokat szabadít fel, amelyek jó közérzetet adnak.

4. Nincs limit, ha maszturbációról van szó

Nos, ez bizony nem igaz! A túl sok önkielégítés a mindennapokra rányomhatja a bélyeget: érzelmi problémákat vagy fizikai fájdalmat okoz, de a párkapcsolatra is rossz hatással lehet. A mérték mindenkinél más, ugyanis lehetséges az is, hogy valaki napi többször végez önkielégítést, de mégis egészséges és kiegyensúlyozott életet él.

5. A maszturbáció károsíthatja a nemi szerveket

Le kell szögeznünk: a nemi szervek rengeteg mindennek ellenállnak. Természetesen, ha valamiféle extra szexjátékkal próbálod feldobni a bulit, de nem készültél sikosítóval, akkor okozhatsz magadnak fájdalmat. Ha azonban odafigyelsz magadra és a testedre, nem sérülhetsz meg! 

Via