Sajnos a mai napig rengeteg nő érzi azt, hogy orgazmust kell színlelnie a partnere elégedettsége, a tökéletes(nek hitt) párkapcsolat fenntartása vagy a harmonikus szexuális élet miatt. Sokan úgy vannak vele, hogy egy-egy ilyen alkalom nem gáz, egy kis színlelés még belefér – szexuálterapeuták viszont máshogy gondolják. A szakértők állítják: nemcsak a saját szexualitásunknak ártunk azzal, ha megjátsszuk az orgazmust, hanem a párunknak is,  ami végső soron az egész kapcsolatot veszélyeztetheti. 

De miért rossz a színlelt orgazmus?

Többek között azért, mert nem létezik, csak színlelt, hazudott. Ezzel magadat is becsapod azzal, hogy jó volt a szex; de a partneredet is, aki azt hiszi, hogy boldoggá tett, holott nem. Az orgazmus színlelése ezért soha, semmilyen esetben sem elfogadható a szexuálterapeuták szerint! 

A férfiak így azt gondolják, hogy mindent tökéletesen csinálnak, a nők viszont mégis rosszul érzik magukat legbelül. A férfiak nem fogják érteni, miért. Őszinte kommunikáció nélkül sok elfojtás lesz, ami nagy szakadékok kialakulásához vezethet. A kis vitákból pedig komoly veszekedések lesznek

– mondja a szexguru, aki szerint nemcsak a jó szexuális élet miatt kell őszintén bevallani, ha nem élveztél el, hanem azért is, hogy elkerüld a vitákat. Egy jól működő párkapcsolatban ugyanis állítása szerint a szexnek is szupernek kell lennie, ha pedig nem az, akkor gond van. Egy olyan gond, amit orvosolni kell.

A legtöbb nő azt hiszi, saját maga miatt nem élvez el

Igen ám, de a szakértők szerint a legtöbb nő nem mer szólni arról a párjának, hogy nem élvez el szex közben, mert fél a partnere visszautasításától, közönyétől, de a hibáztatástól is. Nem ritka az sem, hogy a nők azt hiszik, velük van a probléma, hiszen a pasik nagyon is élvezik a szexet, akkor ők miért nem? Talán épp ezért lehetséges az is, hogy egy kutatás szerint csupán a nők 52%-a nem játszott meg egy orgazmust sem az élete során. A maradék 48% viszont rendszeresen.

A férfiak többsége tévesen hiszi azt, hogy ha van ~döngetés~, akkor a jó szex is garantált. A nőknek viszont szüksége van előjátékra, kényeztetésre, szerelemre, nem tudnak egy menetet 10 perc alatt lezavarni úgy, hogy közben még orgazmusuk is legyen. Ez az esetek többségében képtelenség!

– mondja a szakértő, aki szerint az sem ritka, hogy egy nőnek 1-1,5 órás előjátékra, bevezetésre van szüksége ahhoz, hogy elélvezzen. A nők viszont megfelelő szexuális tájékoztatás híján ezt nem tudják, sokan pedig szégyellik azt, hogy nem élveznek el szex közben, ráadásul annyira, hogy a partnerüknek sem merik ezt bevallani. Őszinte kommunikációval viszont könnyen lehet javítani a szexuális életen, amihez sokszor elég egy új szexpóz, egy izgalmas szexjáték vagy egy egészen  zseniális szextrükk kipróbálása! 

Via