Te játszottad már meg valaha az orgazmust? Ha igen, ne aggódj: a nők 43%-a csinálta már, de a férfiak is tudják színlelni az orgazmust. Bár vannak, akiknek az alvás közbeni orgazmus sem okoz gondot, a jellemzőbb még mindig az, hogy a szex közben nehezebben megy az ellazulás a nőknek, és ilyen-olyan okok miatt  elmarad a nagy Ó. Ilyenkor persze, sok nő dönt úgy, hogy megjátssza az orgazmust, most pedig arra is fény derült, hogy miért nem tudnak elélvezni!

Meglepő okok miatt marad el a nők orgazmusa 

Azt gondolhatnánk, hogy a nők orgazmusa főleg a partner esetleges tapasztalatlansága és/vagy technikája, valamint a pénisz méret (túl kicsi/túl nagy) miatt nem jön létre, de egy brit anonim kutatás eredményei szerint erről szó sincs! 

A kutatás eredményei szerint a női orgazmus hiányának a legtöbb esetben nem fizikai, hanem pszichés okai vannak. Szex közben ugyanis nehezebben lazulnak, mint a férfiak; előjáték hiánya, figyelem és türelem nélkül pedig közel sem tudnak úgy felizgulni és ráhangolódni a szexre, mint a pasik. Ez nem újdonság, ezt a szexterapeutáktól kezdve a nőgyógyászokon át mindenki tudja.

Különböző trükkökkel és módszerekkel lehet kísérletezni az orgazmus eléréséhez (amihez mi is remek tippeket adunk), de lényeg, a lényeg: addig, amíg belső feszültség van, a legmenőbb szexpóztól sem lesz orgazmusod – legalábbis a szakértők szerint!

Pontosan miért színlelik az orgazmust a nők? 

Egyrészt azért, hogy ne bántsák meg a partnerüket és elkerüljék a kínos magyarázkodást, valamint szexuális problémákon való rágódást. Másrészt a következő okok miatt, amik meglepőbbek, mint hinnéd!

A kutatás eredményei szerint 40%-uk a partnerük kellemetlen lehelete miatt nem tudott elélvezni, 32,3%-uk pedig a szexpózt találta kényelmetlennek. A nők 31,5%-ának túl melege volt szex közben, 30%-uk pedig valamin sresszelt, idegeskedett és nem volt ott fejben az aktusnál. Elképesztő, de a maradék 31,1% a rossz világítás miatt nem tudott elélvezni, ami arra enged következtetni, hogy a nők nem szeretnek sem fényáradatban, sem vaksötétben szexelni. 

Szavazás

Via