A menstruáció alatti szex valamiért még mindig tabu témának számít, pedig számos pozitív előnnyel járhat, ha az ún. nehéz napokon is egymásnak estek a pasiddal. Ha ugyanis a menzesz alatt orgazmust élsz át, akkor az hihetetlen fájdalomcsillapító hatással bír. Már csak emiatt is megéri, nem igaz? 

Szex a menzesz alatt 

A menstruáció napjai akárhogy is, de rémesen kellemetlenek lehetnek. Mi, lányok ilyenkor hajlamosak vagyunk nagyon nyűgösek és fáradtak lenni, arról pedig már nem is beszélve, hogy sokakat kínzó fájdalom gyötör. Ebben a pár napban nem kívánunk egyebet, minthogy felfaljuk az otthon fellelhető össze csokoládét, és bekuckózzunk a kanapén, miközben netflixes sorozatokat bámulunk. Pedig, képzeld el, jobb programod is lehetne ennél, ugyanis a menzesz alatti szex nem tilos. 

Az orgazmus jótékony hatása

Persze vannak, akik nagyon ódzkodnak tőle, de az igazság az, hogy a menstruáció alatti szex, na, meg persze az orgazmus számos egészségügyi előnnyel jár. Sőt, a szakértők egyenesen arra biztatják a nőket, hogy minél többször szexeljenek a menzesz alatt, és érjenek el a csúcsra, ugyanis a gyönyör érzése fájdalomcsillapító hatással bír, ráadásul a menstruáció napjai is lerövidülhetnek. 

Viszlát fájdalom!

Dr. Deborah Lee, a Dr. Fox Online Pharmacy munkatársa azt mondja, hogy az orgazmus elősegíti az oxitocin, a dopamin és az endorfinok felszabadulását, ez a trió pedig természetes fájdalomcsillapítóként képes műkődni. A csúcs elérésével pedig a menstruációs napok is rövidülhetnek, ugyanis az orgazmus méhizom-összehúzódásokat vált ki, amik elősegítik a menstruációs vér ürülését a méhből. 

Azért legyél óvatos!

Dr. Lee azonban figyelmeztet arra is, hogy a férfi orgazmus viszont súlyosbíthatja a menzesz okozta fájdalmat, mivel a spermában található prosztaglandinok méhösszehúzódást válthatnak ki. Vagyis, ha a pasiddal egymásnak estek ezeken a napokon, akkor feltétlenül védekezzetek óvszerrel. 


 (via)