Ha a pasiddal nektek is vannak egyedi szokásaitok, akkor már az is egy fontos jel lehet arra, hogy a kapcsolatotok jól működik. Van azonban néhány olyan dolog, ami biztosan jelzi, hogy erősen összetartoztok és ő lehet az igazi a számodra.

Nem baj, ha a pasiddal „gügyögtök”

Ezek közül az egyik az, ha van saját nyelvetek, vagyis vannak olyan szavak, stílusok, amikből azonnal értitek egymást. És az sem baj, sőt, kimondottan jó, ha egy kicsit gyerekesen beszéltek, esetleg úgy tűnik, hogy „gügyögtök” egymással, ez ugyanis azt jelenti, hogy nagyon erős a kapocs köztetek. 

Segíti a kötődést

Egy párkapcsolati szakértő szerint ez a fajta kommunikáció a párkapcsolatban elősegíti az egymáshoz való kötődést. 

A gyerekes beszéd a pozitív érzelmek előhívásának „tükörmódszere, és elősegíti az egészséges kötődést egymáshoz. Emellett azt is jelzi, hogy mindketten vágytok arra, hogy közel kerüljetek a másikhoz.

Azért is fontos pont a kapcsolatban az, ha kialakul egy közös nyelv, mert ez már a pár sajátja, ami akár életre szóló kapocs is lehet, amire mindig emlékezni fogtok. 

A bizalom jele

Ha a gyereknyelvet választjátok, azzal a bennetek élő belső gyermeket is felszínre hozzátok és a feltétel nélküli szeretetre való igényt is megfogalmazzátok.

A gyermekkori szavakhoz, arckifejezésekhez és reakciókhoz való visszatérés sebezhetővé is tesz. Ha megengeded magadnak, hogy felfedd a gyengeségedet, az azt bizonyítja, hogy bízol a másikban 

– részletezte a szakértő.


Via