Hogy minél élvezetesebb és fájdalommentesebb legyen az anális szex, fontos, hogy mindig használj síkosítót, ugyanis a vaginával ellentétben a végbél nem síkosítja önmagát.

Minél több síkosítót használtok, annál jobb lesz az érzés.

Milyen típusú síkosítót használj anális szex közben?

Ajánlott a szilikonos  síkosító  a vízbázisúval szemben, ugyanis utóbbi hamarabb felszívódik, az olajosak, mint például a vazelin, pedig lebontják az óvszert.

Vizes

Előnye, hogy nem hagy foltot a lepedőn, mivel könnyen tisztítható, valamint az  óvszerrel  és a szexjátékokkal is kompatibilis. 

A legtöbb vizes alapú síkosító az átlagnál jobban ragad, így, ha ez problémát okoz, ne ezt a terméket vedd fel az étlapra. 

Olajos

Nagyon tartós, és rengeteg ilyen termék van a palettán. Hátránya, hogy foltot hagy, és nem kompatibilis a  latexből  készült óvszerekkel, amit mindenképp figyelembe kell venni a biztonságos szex érdekében.

Szilikon

Illatuk nagyon csábító, nem irritálnak, valamint hipoallergének. Jó hírünk pedig, hogy nem kell megszakítanotok az aktust, ugyanis hiper tartósak. Hátránya, hogy nem barátja a szilikonból készült szexjátékoknak, úgyhogy fontold meg, ha erre esik a választásod.

Hibrid

Manapság a legkelendőbbek a hibrid síkosítók, melyek a szilikonos síkosítók  hosszantartó síkosságát és a vízalapú készítmények egyszerű, gyors tisztíthatóságát ötvözik.

Milyen összetevőket érdemes kerülni?

Míg a legtöbb ember nem érzékeny a legtöbb összetevőre, előfordulhat, hogy valaki igen, így mindenképp meg kell nézni mi van feltüntetve a csomagoláson. Az illatosított, színes síkosítók olyan összetevőket tartalmazhatnak, melyek irritálhatnak, és akár fájdalmat is okozhatnak.

Mindenképp kerülni kell a propilénglikolt, parabént, glicerint és kőolajat tartalmazó készítményeket, ugyanis ezek befolyásolják a végbélnyílás pH-értékét, ami növelheti a fertőzés vagy irritáció kockázatát.

Alapvetően a kőolaj alapú termékek, mint például a babaolaj és a vazelin, nem biztonságosak sem vaginális, sem anális szex közben.

Kókuszolaj

A kókuszolaj kitünő választás, ha természetes alapú terméket keres valaki. A babaolajjal vagy a vazelinnel ellentétben, amelyek kiszárítják és irritálják a végbélnyílást, a kókuszolaj hidratál, azonban óvszerrel együtt már nem biztonságos.  

via