Minden kapcsolat alapja a kommunikáció, erről már a szakemberek is sokat beszéltek. Ám kiderült, hogy vannak témák, amik fontosabbak ebből a szempontból. Most eláruljuk, hogy melyik az a sokszor tabutéma, amiről kell beszélni a pasiddal. 

Sokszor ez a legnagyobb tabu

Vannak bizonyos dolgok, melyekről senki sem beszél szívesen, vagy épp kínosak. Ilyen a pénz, ami sok kapcsolatban okoz problémákat. A kutatások szerint még manapság sem akarnak beszélni a párok a pénzről, különösen az ismerkedés első szakaszában. Ettől függetlenül fontos, hogy előkerüljön a téma, hiszen a pénz az életünk része. 

A Georgiai Egyetem tanulmányából kiderült, hogy azok a párok, akik gyakran beszélnek a pénzről, és viszonylag megegyeznek a pénzköltési szokások jellemzően tovább együtt maradnak. 

Tehát, ha még azt is meg tudják állapítani, hogy a pénzköltés terén azonos céljaik és értékeik vannak, az valószínűleg jó szintű kohéziót jelez.

Az, ha egy pár szabadon, kínos körök nélkül tud beszélgetni a pénzügyekről az egy nagyon jó jel. Ez pedig csak úgy érhető el, ha gyakran szóba kerül a téma. Nem minden nap, de ha szükséges, akkor megbeszélitek a dolgokat. 

Így kezdj neki 

Persze ez nem azt jelenti, hogy rögtön az első randin le kell támadni a pasit azzal, hogy mennyit keres. Viszont ha komolyabbra fordul a kapcsolatotok, elő kell kerülnie a témának, pláne akkor, ha szeretnétek összeköltözni. Meg kell beszélnetek, hogy ki mennyit keres, a költségeket milyen arányban osszátok meg. Ki fizesse a nyaralást, az esti kajarendelést vagy épp a hétvégi kirándulást?

Az szintén fontos, hogy megbeszéljétek a céljaitokat. A költési szokások sok esetben meghatározzák a kapcsolatot. Jobb az elején tisztázni a dolgokat, mivel később komoly problémák lehetnek belőle. 


Via