Egyik olvasónk, Anna szakítása majdnem az életébe került, ugyanis szó szerint szívfájdalmat diagnosztizáltak nála.

Csúnya szakítás

Anna története sajnos nem végződött happy enddel. Egy keresztényeknek szóló társkereső oldalon ismerkedtek meg, ezért azt feltételezte, hogy barátja megbízható és hűséges, ám tévedett.

Először akkor keveredett gyanúba a barátja, mikor az egyik randijuk alkalmával Anna kihallgatott egy beszélgetést, amiben a „bébi” szó szerepelt, így számonkérte a férfit.

Meglepett, amit hallottam, és megkérdeztem, hogy kivel beszélt,mire lazán azt felelte, hogy csak a húgát hívta fel.  

A történteket gyorsan elfelejtették, és minden a legnagyobb rendben volt, ám Valentin-nap környékén óriási balhé tört ki közöttük. Kiderült, hogy a pasi felhozott több nőt is a lakásukra, akik ott felejtették a fehérneműjüket.

Szembesítettem őt a dolgokkal, de mindig talált valami kifogást. Azt mondta, hogy véletlenül elhozta a kolléganője cuccait vagy az exe hagyta ott őket. Nevetséges volt. Egyáltalán nem volt lelkiismeret-furdalása. 


Hirtelen rosszullét, majdnem tragédia

Mikor világossá vált Anna számára, hogy a párja megcsalja őt, teljesen összeomlott. Úgy érezte, hogy egyik tragédia jön a másik után, ugyanis nagybátyja, aki felnevelte, elhunyt, most pedig a kapcsolata is tönkrement. Egyedül maradt. Hirtelen megemelkedett a vérnyomása, elkezdett szédülni, remegett, így hívta a mentőket, mert attól félt, hogy meg fog halni.

Amikor bementem a kórházba, nem igazán tudták kideríteni, mi a bajom. Csináltak MRI-t és hasonló vizsgálatokat. A vérnyomásom folyamatosan az egekben volt, nem tudtam aludni. Annyira féltem, hogy meghalok.

Hosszas vizsgálatok után az orvosok megállapították, hogy összetört szív szindrómában, más néven stressz-kardiomiopátiában szenved a fiatal lány, amit, ha nem kezelnek időben, akár végzetes is lehett volna.

A megtört szív szindrómát a szakítás és a nagybátyám halála válthatta ki. Ez egy mentális betegség, amely nagyon megterheli a szívet. 

Annát folyamatosan megfigyelés alatt tartják. Rendszeresen szednie kell a vérnyomáscsökkentőket, és kardiológiai vizsgálatokon is részt kell vennie. 

Borzalmasan éreztem magam fizikailag. Sajnos nem oldódott meg minden, ugyanis a történtek után félek szeretni. Ezentúl viszont nagyon vigyázni fogok magamra. 

Az orvosok az állítják, hogy nem tudják pontosan mi vezet a megtört szív szindrómához, de a stressz nagyban hozzájárul, illetve a szakítás, válás, szeretteink vagy munkák elvesztése.


via