Ahhoz, hogy egy kapcsolat sikeres legyen számos dolog szükséges: fontos a megfelelő kommunikáció, a bizalom, a kedvesség és igen, nagyon lényeges, hogy a szex működjön. A szakértők most felfedték, mi az az egyetlen változás a szexuális életedben, ami még a kapcsolatod is megmentheti. 

Szexuális fogékonyság 

Egy új kutatás szerint a szexuális fogékonyság az, ami kulcstényező lehet, na de most joggal merülhet fel benned, mit is jelent ez valójában. A Current Opinion in Psychology folyóiratban megjelent tanulmány szerint a szexuális fogékonyság azt jelenti, hogy megértjük, alkalmazkodunk a párunk szexuális vágyaihoz, valamint motiváltak vagyunk azoknak megfelelni is. Mielőtt azt hinnéd ez valami modernkori alá-fölérendeltségi viszony kialakításának az alappillérre, akkor szeretnénk megnyugtatni, nem erről van szó. Nyilván semmi olyat ne tegyél meg, szexuális téren sem, amit nem szeretnél. A szakértők szerint viszont a boldog párkapcsolat kulcsa lehet, ha képes vagy megérteni és reagálni a párod érzéseire. A tanulmány szerzői úgy vélik, hogy, ha két ember a hálószobában képes észrevenni és kielégíteni a másik szükségleteit akkor egy nagyobb szexuális erő alakul ki, ez pedig növelheti a libidót és persze végsősoron az elégedettséget is. 

Ösztönös érzések 

Mondjunk is egy példát: olvasónk, Réka arról számolt, hogy volt pár nehéz napja a melóban, végül pedig annyira kimerült, hogy úgy érezte csak egy kiadós alvás segíthet rajta. Amikor befeküdt a párja mellé az ágyba, akkor viszont azt érezte, de jó lenne, ha máshogy is levezethetné a feszkót. Simogatni kezdte a pasiját, hozzábújt, ő pedig ösztönösen megérezte, hogy mire van szüksége Rékának. Egy csodálatos estét töltöttek együtt, Réka pedig kipihentebben ébredt, mint valaha. 

Verhetetlen páros 

A szakértők pedig pontosan emiatt állítják, hogy a szex egyedülálló módot kínál a pároknak a kapcsolatteremtésre, a szex révén pedig egy elképesztően erős kötelék alakulhat ki a felek között. Azok a párok, akik pozitívan, ráadásul ösztönösen reagálnak egymás kvázi szexuális ajánlataira, sokkal kiegyensúlyozottabbak, az intimitás náluk gyakorlatilag nem ismer határokat. A szexuális fogékonyság lényege és titka viszont az egyensúlyban rejlik, ha ugyanis a saját szükségleteidet elkezded háttérbe szorítani, akkor a fent említett előnyök eltűnnek. Persze ahhoz, tisztában legyél a párod igényeivel és ő is tudja a tieid, nagyon fontos, hogy őszintén és tabuk nélkül beszéljetek a szexről. Ha hajlandó vagy meghallgatni és alkalmazkodni a másik igényeihez és ez fordítva is igaz, akkor az egy nagyon szilárd alap, így tutira ti lesztek a verhetetlen páros. 

(via)