Szex, egész pontosan orgazmus után viszonylag gyakori, hogy a nők könnyekben törnek ki, annak ellenére is, hogy az aktust élvezték. Ettől sokan kellemetlenül érzik magukat és a partner sem biztos, hogy mindig érti, mi történik, pedig valójában az orgamus utáni sírás teljesen természetes. Most eláruljuk, mi történik a testedben, és mi az oka annak, hogy sírni támad kedved. 

Örömkönnyek? 

A sírást alapvetően egy negatív dologhoz szoktuk társítani, általános tévhit, hogy a könnyek a szenvedés szimbólumai, pedig valójában az örömkönnyek is léteznek. A nők éppen ezért nem ritka, hogy elsírják magukat miután a csúcsra értek, ilyenkor ugyanis elképesztő mennyiségű energia szabadul fel a testben. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármiféle mentális problémával küzdenél, sőt! Az orgazmus során az agy vegyi anyagokat bocsát ki, ami fokozza a nemi szervek véráramlását, ez pedig lényegében felerősíti az élvezetei faktort.

Elszabadulnak a hormonok

Eközben az agyad a jó közérzetért felelős hormonokokat szabadítja fel: az oxitocion a bizalom és az intimitás érzését kelti, míg a prolaktin a melegség és a jóllakottság érzetét kelti. Orgazmus során ezek a hormonok szó szerint elszabadulnak, ami aztán síráshoz vezethet, ez azonban nem a szomorúság, sokkal inkább az eufória jele. 

Beparáznak a pasik

A férfiak persze ilyenkor általában aggódni kezdenek, ha egy nőt sírni látnak, azt gondolják, szomorú, vagy valamit rosszul csináltak. Fontos, hogy ilyenkor beszélgess vele, magyarázd el neki, hogy nincs semmi baj, csupán örömödnek folynak a könnyeid. 

(via)