Biztosan te is fel tudsz idézni pár olyan filmet, sorozatot, amiben a főszereplők közötti hatalmas veszekedést szenvedélyes szex követte. Nos, ez kivételesen nem túlzás, mivel simán előfordulhat, hogy a párok még a vita hevében egymásnak esnek. Most megtudhatod, hogy mi okozza! 

Ezért szexelnek sokan a viták után 

Bár a szex remek békülési módszer, nem véletlenül létezik a békülős szex kifejezés, most nem erről van szó. Ugyanis sokszor az emberek akaratlanul izgulnak fel szexuálisan. Az ok pedig igazán egyszerű, a hormonok okozzák az egészet. A viták, veszekedések során olyan hormonok szabadulnak fel, mint a tesztoszteron, az adrenalin és a kortizol. 

Amikor a kortizol felszabadu, testünk és elménk vágyakozhat a szex által biztosított intimitásra

– mondta Jenni Skyler szexológus. 

A jelenség másik oka az evolúció. A vita utáni szex nem csupán megnyugtató, de izgató is. Az érzelmek is beleszólnak, mivel az izgalom és a szorongás egyfajta testvérpár. Mindkettő felgyorsítja a szívverést, a véráramlást és a légzést. Éppen ezért ilyenkor az emberek a két érzelem között ugrálnak, ami növeli a szexuális vágyat. 

Egészséges vagy sem? 

A szakértők szerint tehát teljesen normális, ha a párok szexelnek vita után, egészen addig, amíg át nem lépnek vele egy határt. Elárulta, hogy sosem szabad azért vitákat generálni, hogy utána szenvedélyesebb legyen a szex. Kiemelte, hogy a bántalmazás sosem normális egy kapcsolatban, ilyen esetekben fontos, hogy minél előbb segítséget kell kérni.  


Via